ȘAPTE ZILE DE SEMINARE PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURI. Ce probleme au fost abordate și ce au cuprins instruirile

17 jun 2021

În perioada 8-15 iunie curent Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat un șir de seminare de instruire. Subiectele discutate - actele normative și politicile din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.
 
Întrunirile s-au desfășurat online, prin intermediu platformei Zoom și au fost destinate reprezentanților autorităților publice locale, inginerilor cadastrali și deținătorilor de terenuri. 
 
Au fost puse în discuție actele normative privind politicile noi, măsurile și condițiile de acordare a subvențiilor în avans, elaborarea proiectelor investiționale în domeniul îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor și oportunități de finanțare pentru proiectele investiționale din domeniul dat. Astfel, participanții au fost familiarizați cu politicile statului și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.
 
La eveniment au participat reprezentanți ai direcțiilor raionale, agricultură și alimentație, inginerii cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din toate raioanele. În total au participat cca 250 persoane.
loading ...