SE LANSEAZĂ PLATFORMA DENDRO.MD - proiect de reconstrucție și amenajare a Grădinii Botanice

25 oct 2021
Grădina Botanică și A.O. „Progresul Dendrologic” lansează platforma dendro.md – un proiect care are menirea să strângă fonduri pentru implementarea proiectelor de reconstrucție, amenajare și înfrumusețare a Grădinii Botanice, anunță AGROMEDIA cu referire la diez.md.

Organizația urmărește prin această platformă îmbunătățirea continuă a mediului prin promovarea valorilor ecologice.

Dendro.md este site-ul oficial a Asociației Obștești „Progresul Dendrologic”. Pe această platformă web, sunt publicate proiectele active și cele îndeplinite de organizație în scopul îmbunătățirii Grădinii Botanice pentru ca aceasta să devină un loc de odihnă mai atractiv pentru locuitorii orașului Chișinău și nu numai.

Progresul Dendrologic reprezintă o asociație obștească republicană care își focusează activitatea spre Grădina Botanică din Chișinău.
 
„Condițiile climatice, în special căderile de zăpadă din anii precedenți, impactul economic și social influențat de criza pandemică au determinat direct starea actuală a expozițiilor de flori și arbuști din cadrul Grădinii Botanice”, se arată într-un comunicat al instituției.
 
„Insula cu lalele” – locul unde vor fi plantate specii diferite de lalele

Primul proiect pe care administrația Grădinii Botanice și-l propune să îl realizeze prin intermediul platformei dendro.md este „Insula cu lalele”. Potrivit informațiilor, pe insulă urmează să fie plantate numeroase specii de lalele.

Administrația Grădinii Botanice îndeamnă cetățenii, agenții economici, cât și reprezentanții mass-media să se implice în realizarea acestui proiect, care necesită multe resurse.

Fondurile colectate urmează a fi folosite pentru a achiziționa materiale pentru crearea zonei de atracție pe insulă, crearea infrastructurii și achiziționarea soiurilor de lalele.

În acest sens, toate achizițiile din banii donați și mersul lucrărilor pentru amenajarea „Insulei cu lalele” vor fi publicate la fel pe dendro.md și pe rețelele de socializare ale Grădinii Botanice și ale Progresului Dendrologic.

Sursa: diez.md
 
loading ...