SECTORUL NUCIFER DIN MOLDOVA ÎN PRAGUL UNOR TRANSFORMĂRI. Soluții și recomandări în cadrul Conferinței Naționale a Nucicultorilor

19 aug 2021
Asociația Nucicultorilor din Moldova anunță organizarea celei de a 8-a ediție a Conferinței naționale a nucicultorilor cu genericul „Sectorul nucifer din Moldova în pragul unor transformări. Ce urmează?”

În cadrul conferinței, ce va avea loc pe 26 august 2021, se va discuta despre situația generală a sectorului nucifer atât în Republica Moldova, cât și la scară internațională, fapt ce va face posibilă identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul local de producere a nucilor, dar și propunerea unor soluții în ceea ce privește metodele de reabilitare a ramurii subdezvoltate la momentul actual. În acest sens, se vor analiza tendințele și perpectivele de consolidare a  unui viitor promițător al nucicultorilor autohtoni.


În cadrul evenimentului, cu suportul asistenței tehnice a proiectului „Livada Moldovei”, va fi prezent expertul francez în sectorul nucilor, Pascal Gouget. Acesta va veni cu o serie de recomandări privind restructurarea și modernizarea sectorului de producere a nucilor.

În cadrul evenimentului, vor mai participa ministrul agriculturii, Viorel Gherciu, și președintele Comisiei Parlamentare pentru Agricultură și Industrie Alimentară, Vladimir Bolea, care vor veni cu un set de priorități și directive ce au menirea de a consolida și susține sectorul agro-alimentar.

Mai mult, se va propune spre examinare „ Pachetul de măsuri pentru reabilitarea și redresarea sectorului de producere și procesare nucifer”, oportunitate de relansare a dialogului și colaborării reprezentanților sectorului nucifer cu noua conducere a Republicii Moldova.

Toți doritorii sunt așteptați la Sala Polivalentă a Institutului Muncii, or. Chișinău, str. Zimbrului 10.

Conferința va avea loc joi, 26 august 2021, ora 9:00 – 15:00

Intrarea este liberă. 
loading ...