START SEZONULUI 2023 LA ECOLOCAL – Târgul produselor gastronomice autohtone, certificate ecologic și artizanale

15 feb 2023
Pentru al cincilea an consecutiv, asociația obștească EcoLocal deschide sezonul târgurilor pentru produse gastronomice autohtone – certificate ecologic și artizanale, de la cei mai mici producători. Sâmbătă, 25 februarie va avea loc prima ediție din acest an.

În 2023, organizatorii vin cu noutăți pentru consumatori și pentru comercianți

În gama de produse admise se vor găsi cereale pentru dejun, tip Granola și cafea artizanală.

Dorim să invităm, în special, producători de bere artizanală, de murături și de sucuri naturale, specifică organizatorii.

La fel o categorie nouă de produse sunt ambalajele compostabile. Invităm comercianți independenți de ambalaje reciclabile să-și ofere produsele și să educe mici producători, dar și consumatorii, asupra soluțiilor ecologice de ambalare a produselor artizanale.Reguli noi la EcoLocal:

Cutiile de carton cu polietilenă, paharele din hârtie cu polietilenă, pungile de hârtie cu polietilenă și alte articole similare care nu sunt reciclabile pot fi acceptate doar în situațiile în care nu există alternative economic rezonabile pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, sunt interzise articolele din plastic de tip PET (tereftalat de polietilenă), PVC (clorură de polivinil), PS (Polistiren), cu excepția produselor pentru care nu există alternative economic rezonabile pentru siguranța alimentelor.

Artizan EcoLocal

Din anul 2023, Asociația EcoLocal a introdus un titlu nou „Artizan EcoLocal” pentru a promova și susține pe cei mai reprezentativi și loiali comercianți de la piața EcoLocal Farmers Market. Orice comerciant poate deține acest calificativ, dacă întrunește cele 4 criterii de mai jos:
  • Piața EcoLocal este unicul târg din Chișinău, la care vinde comerciantul. Excepție fac evenimentele ocazionale tip IarmarEco, Hramul Orașului, Fabricat în Md
  • Comerciantul are o vechime de minimum 3 ani la piața EcoLocal
  • Afacerea comerciantului este una de familie sau individuală
  • Comerciantul aduce clienți permanenți și susține activ piața EcoLocal pe rețelele de socializare și in mass media.
  • Pentru titlul de Artizan EcoLocal, Asociația oferă comerciantului:
  1. Identitate vizuală Artizan EcoLocal (chipiu, sorț, tricou, ecuson, după caz)
  2. Hashtag  #ArtizanEcoLocal în comunicările pe rețele de socializare
  3. Dreptul de a îndeplini printre primii formularul pentru piață
  4. Promovare asigurată pe paginile de rețele sociale ale asociație
  5. Dreptul de a fi consultat în situațiile, în care apar solicitări de la producători noi.
Regulamentul de participare la EcoLocal Farmers Market poate fi găsit pe pagina web a asociației www.ecolocal.md.

Ca și în trecut, EcoLocal Farmers Market se va desfășura în zilele de sâmbătă între orele 9.00 – 13.00, de patru ori pe lună. Dacă o singură lună are 5 zile de sâmbăta, în asemenea weekend se anunță pauză. EcoLocal Farmers Market are loc afară, în parcarea centului de afaceri Kentford, bd. Ștefan cel Mare 202, Chișinău. Intrarea este liberă pentru vizitatori.

Piața EcoLocal Farmers’ Market a fost fondată în 2018 de către un grup de voluntari și producători autohtoni, care doreau să contribuie la bunăstarea populației locale.
loading ...