START SEZONULUI DE VÂNĂTOARE. Primele zile s-au lăsat și cu primele încălcări

23 sep 2022
Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în afara fondului forestier, la speciile de interes cinegetic, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.

Va fi interzis:

• tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți, în  zona de securitate cu regiunea transnistreană și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.

• tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 5 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și obiectivele strategice (Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul).

• pe perioada stării de urgență, se interzice, introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea acestora la vânătoare.

În sarcina subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a Societății vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, Ministerul Apărării, administrației publice locale de nivelul întâi stă să înștiințeze organul de Poliție raional/municipal, despre ziua, locul și numărul de colective de vânători, participanți la vânătoare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului  recomandă:

Participanții la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate în timpul aflării la vânătoare de port și folosire a armei în corespundere cu prevederile legii 130/2012 cu privire la, Regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă”.

Odată cu deschiderea sezonului de vânătoare inspectorii de mediu din diferite raioane au efectuat razii privind contracarare braconajului și a altor încălcări de mediu. Au fost supuși verificărilor de către inspectorii de mediu, mai multe grupuri de vânători.

Nu s-a lăsat fără încălcări. Trei grupuri de vânători din Orhei s-au ales cu un proces – verbal, pentru încălcarea regulilor de vânătoare.

START SEZONULUI DE VÂNĂTOARE. Primele zile s-au lăsat și cu primele încălcări

START SEZONULUI DE VÂNĂTOARE

Primele zile s-au lăsat și cu primele încălcări

START SEZONULUI DE VÂNĂTOARE. Primele zile s-au lăsat și cu primele încălcări

loading ...