SUPORT PENTRU COMPANIILE CE VOR SĂ ÎNCEAPĂ SAU SĂ SPOREASCĂ EXPORTUL

05 oct 2023
Exportatorii din R. Moldova și din Stânga Nistrului pot beneficia de suport pentru accesarea noilor piețe de desfacere. Proiectul PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) a anunțat lansarea concursului „Acceleratorul de exporturi”. Acesta este destinat antreprenorilor care vor să-și sporească potențialul de export.
 
În cadrul proiectului AdTrade, Suedia, Marea Britanie și PNUD vor oferi câștigătorilor concursului asistență pentru:
  • Elaborarea planului de export
  • Evaluarea capacității de export
  • Servicii de accelerare a exportului în valoare de până la 7000$.
 
Se va oferi suport ÎMMM-urilor de pe ambele maluri pentru le pregăti de accesarea piețelor internaționale, unde la momentul actual au vânzări mici sau deloc. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de participare la concurs: 22 octombrie 2023.
 
Inițiativa de accelerare a exportului se axează pe activități de sprijin a dezvoltării afacerilor ce va permite companiilor să înceapă exportul sau să își sporească oportunitățile de export prin: respectarea standardelor sanitare, fitosanitare, tehnice, de calitate, de mediu și de responsabilitate socială corporativă ale partenerilor de export. La fel, inițiativa se va axa pe activități de marketing pentru promovarea exportului produselor și serviciilor existente pe piețele străine.
 
Sunt invitate să participe ÎMMM-urile înregistrate pe ambele maluri ale râului Nistru. Bugetul de asistenta per companie este de până la 7000 USD, pentru o durată de până la 18 luni.
Vezi aici condițiile concursului
 
loading ...