TERMENUL DE ACHITARE A IMPOZITULUI FUNCIAR A FOST EXTINS PÂNĂ LA 25 NOIEMBRIE 2022

15 sep 2022
În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis ca pentru producătorii agricoli, înregistrați ca persoane juridice şi persoane fizice în calitate de întreprinzător, care achită impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar aferent bunurilor imobiliare/terenurilor existente şi/sau dobândite până la data de 25 septembrie 2022, la bugetele locale, conform amplasării obiectelor impunerii, amânarea achitării acestui impozit pentru un termen de 2 luni, până la 25 noiembrie 2022.

Aceste modificări au fost aprobate în contextul actualelor crize în care trec agricultorii agricoli, generate de seceta severă din anul 2022, de războiul din Ucraina, majorarea prețurilor la inputuri, precum și de interzicerea exportului de produse vegetale în Federația Rusă.

Măsurile sunt luate în susținerea producătorilor agricoli. Astfel, li se acordă posibilitatea să efectueze lucrările agricole de toamnă, să strângă recolta anului curent și din veniturile acumulate să achite impozitul funciar.
De menționat că, până în prezent, conform prevederilor Codului Fiscal, producătorii agricoli trebuiau să-și onoreze obligațiunea la achitarea acestui impozit până la data de 25 septembrie a fiecărui an.

Decizia aprobată este o confirmare suplimentară a atitudinii de solidaritate a guvernării față de producătorii agricoli aflați în dificultate.
loading ...