VINO LA ZOOTEHNIE ȘI ÎNVAȚĂ CUM SĂ GESTIONEZI CU SUCCES O FERMĂ MODERNĂ

22 mai 2024
Creșterea animalelor este o ramură prioritară a agriculturii în majoritatea țărilor dezvoltate ale Europei, precum și la noi în țară. Mai mult, în ultimul timp, au fost implementate mai multe programe de susținere a fermelor zootehnice, care vor continua și în anii următori. Mai mult, dezvoltarea sectorului zootehnic este unul din obiectivele principale ale instituțiilor statului. Astfel, necesitatea de specialiști în zootehnie va crește și mai mult.
 
La Facultatea Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, din cadrul Universității Tehnice din Moldova sunt pregătiți specialiști zootehnicieni calificați. Facultatea pune la dispoziția studenților laboratoare dotate cu tot necesarul; fermă didactică de bovine de lapte rasa Simmental (Flick Flicker), care se află în proces de modernizare pentru a crea o fermă model unde studenții vor avea ocazia de a face cunoștință cu utilaje, programe softuri noi în gestionarea fermei; și, desigur, specialiști, cadre didactice înalt calificate.
 

Programul de studii „Zootehnie”
Programul de studii „Zootehnie” oferă posibilitatea dezvoltării aptitudinilor practice în domeniul reproducției, creșterii, alimentației, ameliorării și exploatării animalelor și păsărilor de fermă, precum și a albinelor, iepurilor, peștilor și animalelor de blană. Acest program acoperă, de asemenea, implementarea tehnologiilor moderne pentru obținerea și valorificarea produselor animaliere.
 
Ce voi studia la Zootehnie?
În cadrul acestui program, veți dobândi cunoștințe despre funcționarea tehnicilor și sistemelor de creștere a animalelor, veți putea proiecta și gestiona cu succes structuri zootehnice menite să asigure bunăstarea animalelor, folosind software-uri moderne și având în vedere protecția mediului și fabricarea produselor ecologice; veți studia comportamentul animalelor, veți înțelege procesele de creștere și dezvoltare specifice, veți avea abilitatea de a conserva și gestiona materialul genetic cu performanțe productive înalte.
 
La finele studiilor din acest domeniu vei ști tot ce e necesar pentru a administra cu succes o fermă.
 
Unde mă pot angaja după absolvirea facultății?
Absolvenții acestui program pot activa în ferme de creștere a diferitelor specii de animale; în asociații ale crescătorilor; în holdinguri de creștere care se specializează pe diverse specii de animale; în centre de selecție și reproducție a animalelor și în alte domenii conexe; industria alimentară; instituții de control și certificare; laboratoare de analiză alimentară; organizații și instituții guvernamentale responsabile de reglementarea și supravegherea siguranței alimentare.
 

În cadrul Departamentului de Resurse Animaliere și Siguranța Alimentelor la ciclul I - licență sunt 3 programe de studii cu învățământ la zi și frecvență redusă.
 
Programele de licență:
  • Zootehnie,
  • Siguranța produselor agroalimentare,
  • Biotehnologii agricole.
 
Planurile de învățământ au ca scop pregătirea specialiștilor licențiați apți de a face față exigenților mediului de afacere astfel aducându-și contribuții la obținerea performanțelor cât mai înalte și sporirea completivității entităților angajatoare.
 
De asemenea, în cadrul departamentului de Resurse Animaliere și Siguranța Alimentelor sunt 3 programe de masterat unde tinerii își pot continua studiile de licență:
  • Managementul creșterii animalelor și apicultura,
  • Siguranța Alimentelor de Origine Animală
  • Biotehnologii în Obținerea și Prelucrarea Produselor animaliere.
 
Vino la Facultatea Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, specialitatea „Zootehnie” și studiază o meserie de viitor.
loading ...