Sesiunile se vor desfășura online, astfel, toți producătorii, din toate regiunile țării au ocazia să participe.
Când? 20-23 ianuarie 2025
În fiecare an, ne străduim în perioada rece, când fermierii au mai mult timp liber, să organizăm instruiri pentru fermieri. Anul acesta, pentru prima dată, avem 8 experți din străinătate, 4 sunt din Olanda, țara lider în producerea și procesarea pomușoarelor. De asemenea, decanul facultății de horticultură de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară de la București, Asănică Adrian, ne va vorbi despre producerea afinului în condițiile de cultivare din R. Moldova. Decanul Facultății de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, UTM, Sergiu Popa ne va vorbi despre cultivarea cătinii albe și experiențe ale fermierilor din țara noastră.
Acoperim multe direcții: tehnologii de cultivare, preparate de uz fitosanitare, producerea fructelor moi organice etc. Sesiunile vor fi interesante și foarte utile pentru producători, a declarat pentru AGROMEDIA, Aneta Ganenco, președintele Asociației „Pomușoarele Moldovei”.
Ce veți descoperi?
- Tehnologii moderne de cultivare a baciferelor
- Cultivarea fructelor moi pe substrat
- Fertilizarea și întreținerea plantațiilor
- Agricultura ecologică pentru pomușoare
- Controlul bolilor și dăunătorilor
- Utilaje pentru recoltare mecanizată
Cu sprijinul USAID și al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală, acest eveniment contribuie la transformarea sectorului pomușoarelor într-un domeniu de succes, plin de oportunități pentru comunitățile rurale din Moldova.
Detalii și înregistrări:
- 069101994
- 069000156
- pomusoarele.moldovei@gmail.com