CEA MAI MARE COMPANIE DE EXTRACȚIE A SĂRII GEME DIN EUROPA ȘI-A SISTAT ACTIVITATEA

25 mai 2022
Întreprinderea „Artyomsol”, cea mai mare din Europa pentru extracţia sării geme, și-a sistat activitatea. Clădirea administrativă a întreprinderii din Donețk a fost distrusă în timpul bombardamentelor. Deficitul de sare se simte deja în toată Ucraina, transmite AGROMEDIA, cu referire la Freeradio.com.ua.

Directorul întreprinderii „Artyomsol”, Victor Yurin a anunțat despre asta la un post de radio ucrainesc.

Întreprinderea nu funcționează, este inactivă, conform ordinului, pentru un timp nedeterminat. Clădirea administrativă este parțial distrusă. Au fost lovituri directe în mine, într-un depozit de materiale. Procesul de producție nu este posibil. Nu punem oamenii în pericol. Mai mult, majoritatea locuitorilor din Soledar, angajați ai Întreprinderii de Stat „Artyomsol” au fost deja evacuați. Majoritatea angajaților din administrație, lucrătorii ingineri și tehnici (lucitori ingineri și tehnici, - n.red.) sunt în siguranță, spune șeful întreprinderii.

Potrivit lui Viktor Yurin, a devenit imposibil pentru ei să-și exporte produsele finite pe calea ferată, cum se întâmpla de obicei. 

Stația noastră Sol, de unde am scos vagoanele de pe margini, este bombardată în mod regulat. „Artyomsol” se concentrează în principal pe transportul de produse pe calea ferată. Putem transporta doar o mică parte pe cale terestră. Prin urmare, chiar și în circumstanțe normale, trebuie să transportăm sarea extrasă în ceva, menționează Viktor Yurin.

Stocul de produse „Artyomsol” a fost scos din clădirile întreprinderii încă în aprilie, spune directorul.

Tot ce am putut scoate, am dus în lanțuri de retail, susține Viktor Yurin. 

Potrivit sursei citate, sarea „Artyomsol” a devenit insuficientă şi a dispărut de pe rafturile magazinelor din toată Ucraina. În căutarea sării geme autohtone, jurnaliştii au fost la ghişeele mai multor supermarketuri, dar au găsit doar sare de mare de import.

Viktor Yurin consideră că închiderea Întreprinderii de Stat „Artyomsol” va fi resimțită și de consumatorii din străinătate. 

Am fost cea mai mare companie de extracție a sării din Europa. Printre clienții noștri obișnuiți se numără Ungaria, Polonia, Georgia, Moldova, Azerbaidjan, România , spune Victor Yurin.  

Andrei Popov, șeful sindicatului muncitorilor din cadrul Întreprinderii de Stat „Artyomsol”, susține că oamenii au păstrat echipamentele de lucru, în speranța că se vor întoarce la muncă. 
 

CEA MAI MARE COMPANIE DE EXTRACȚIE A SĂRII GEME DIN EUROPA ȘI-A SISTAT ACTIVITATEA

CEA MAI MARE COMPANIE DE EXTRACȚIE A SĂRII GEME DIN EUROPA ȘI-A SISTAT ACTIVITATEA

CEA MAI MARE COMPANIE DE EXTRACȚIE A SĂRII GEME DIN EUROPA ȘI-A SISTAT ACTIVITATEA

loading ...