FERMIERII, DE MÂINE IAR ÎN PROTESTE. Alexandru Slusari: “Nici Guvernul, nici Comisia buget și finanțe nu vrea să discute cu ei”

14 dec 2020
 
Protestele, demarate de fermieri la începutul lunii curente și care nu s-au soldat cu niciun succes, vor fi reluate mâine. Tractoarele au rămas în PMAN, iar agricultorii susțin că nu vor pleca de aici până când autoritățile nu le vor satisface revendicările.
 
Vasile Mârzenco, Președintele Federației Naționale a Fermierilor, declara anterior pentru AGROMEDIA că, în cazul în care negocierile nu se vor derula în favoarea lor, protestatarii vor bloca drumurile naționale și punctele vamale. Inițial, potrivit sursei, la acțiune au participat peste 300 fermieri din toată țara și singurul oficial, care a ieșit din biroul Parlamentului să vorbească cu ei, a fost Alexandru Slusari, vicepreședintele Legislativului.
 
Portalul nostru a discutat cu dl Slusari, care ne-a comunicat că săptămâna trecută, a reușit organizarea unei întâlniri dintre reprezentanții fermierilor și Radu Mudreac, președintele Comisiei Parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară.

“Mai mult nu s-a întâmplat nimic. Și Guvernul, și Comisia Parlamentară Economie, Buget și Finanțe refuză să discute cu FNF despre motivul protestelor. Îi evită fără nicio jenă. Lovitura de grație împotriva agricultorilor s-a dat atunci când Executivul a încercat să majoreze TVA pentru producția agricolă primară de la 8 la 12%. Promisiunile date în august în fața fermierilor așa și nu au fost respectate. Situația e mult prea gravă”, ne-a declarant dl Slusari.
 
Amintim că în luna august curent, mai mulți agricultori din țară au organizat o acțiune de protest, care a durat câteva săptămâni, după care au renunțat. Urcați la volanurile tehnicii agricole, într-un final, ei au revenit acasă, anunțând că vor continua discuțiile cu autoritățile pentru ca toate revendicările lor să fie îndeplinite.
 
Participanții la acțiune solicitau de la autorități alocarea unor despăgubiri de 3.000 de lei pentru un hectar afectat de secetă, instituirea stării de urgență în agricultură în zonele de centru și sud și eliberarea certificatelor de stare de forță majoră pentru a putea reeșalona datoriile față de creditori etc. Premierul a explicat atunci că statul nu are posibilitatea să le satisfacă  toate cerințele, dat fiind că bugetul se confruntă cu un deficit mare în urma pandemiei de COVID-19.
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

FERMIERII, DE MÂINE IAR ÎN PROTESTE. Alexandru Slusari: “Nici Guvernul, nici Comisia buget și finanțe nu vrea să discute cu ei”

FERMIERII, DE MÂINE IAR ÎN PROTESTE

Alexandru Slusari: “Nici Guvernul, nici Comisia buget și finanțe nu vrea să discute cu ei”

FERMIERII, DE MÂINE IAR ÎN PROTESTE. Alexandru Slusari: “Nici Guvernul, nici Comisia buget și finanțe nu vrea să discute cu ei”

loading ...