SEMNAT! MADRM și compania niponă JICS au dat startul unui nou contract de consultanță. Ce presupune parteneriatul, vezi AICI

15 feb 2021

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și compania Japan International Cooperation System (JICS) au semnat, astăzi, un contract de consultanță pentru asistență în implementarea creditului japonez pentru modernizarea tehnicii și echipamentelor agricole. Serviciile de consultanță vor fi acordate Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) și vor avea drept scop valorificarea și implementarea eficientă a creditului preferențial acordat de  Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) Guvernului Republicii Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova” (proiectul „MAME”).
 
Ministrul Ion Perju a precizat că semnarea contractului va asigura buna dezvoltare și implementare a Proiectului. Potrivit oficialului, “Acordul este un sprijin consistent producătorilor agricoli autohtoni în eforturile de modernizare și integrare a lanțului valoric. Dialogul constructiv dintre ADMA și JICS va asigura implementare eficientă, corectă și transparentă a proiectului MAME, finanțat din resursele oferite de către JICA”.
 
Eveimentu s-a desfășurat în format on-line, fiind prezent și Directorul General Adjunct JICA, ONO Hiroe. Domnia Sa a felicitat semnatarii contractului pentru startul proiectului, dorindu-le o comunicare profesionistă și eficientă. 
 
Maxim Popov, directorul executiv al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, și-a confirmat mulțumirea față de MADRM și JICA pentru suportul oferit.

“ADMA, în calitate de Agenție implementatoare, va depune toate eforturile pentru a valorifica integral resursele și a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru producătorii agricoli din Republica Moldova”, a menționat dl Popov.
 
AGROMEDIA amintește că Guvernul Japoniei va oferi un credit preferențial Guvernului Republicii Moldova, în valoare de circa 18,7 milioane de dolari, pentru a facilita accesul agricultorilor la achiziționarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare. Creditul va fi acordat pe o perioadă de 40 de ani, la o dobândă de 0,1%, cu perioada de grație de 12 ani. Împrumutul va fi oferit prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), în cadrul proiectului de Modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol (proiectul „MAME”) din RMa.
 
Notă: Proiectul „Modernizarea mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova (proiectul „MAME”)” are drept scop accesarea surselor financiare pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare destinate agricultorilor din țara noastră. Beneficiarii direcți vor fi producătorii agricoli înregistrați ca persoană juridică, indiferent de forma organizatorică de activitate sau de tipul de activitate pe care îl practică.
 
 

SEMNAT! MADRM și compania niponă JICS au dat startul unui nou contract de consultanță. Ce presupune parteneriatul, vezi AICI

SEMNAT! MADRM și compania niponă JICS au dat startul unui nou contract de consultanță

Ce presupune parteneriatul, vezi AICI

SEMNAT! MADRM și compania niponă JICS au dat startul unui nou contract de consultanță. Ce presupune parteneriatul, vezi AICI

loading ...