DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI

16 jun 2021
Companiile din Moldova care vor să-și promoveze produsele pe piața externă pot solicita bani de la stat. ODIMM recepționează, în regim continuu, solicitările de accesare a suportului financiar sub formă de Business Voucher prin intermediul “Programului de Creștere și Internaționalizare a ÎMM”, anunță AGROMEDIA cu referire la bizlow.md.
 
Mai exact, companiile pot primi până la 100 mii lei pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare pentru următoarele afaceri: imagine corporativă/produs; dezvoltarea și integrarea sistemelor informaționale financiare/management/producere; evaluarea companiei pentru implementarea standardelor; instruiri și cursuri de dezvoltare a personalului; asistență pentru înregistrarea obiectelor de proprietate intelectuală; elaborarea planurilor de dezvoltare/extindere pe noi piețe.

În acest sens există și Hotărârea de Guvern Nr. 439 “Cu privire la aprobarea Programului de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare a acestora”, adoptată la 01.07.2020.

Actul legislativ stipulează că în temeiul Art. 11 din Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, Executivul a aprobat  Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare a acestora. În același context, “implementarea Programului de susținere a ÎMM este în sarcina Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii”. De menționat că “finanțarea activităților prevăzute conform Programului se va efectua din contul şi în limitele alocațiilor prevăzute în bugetul de stat și din contul asistenței financiare externe”.
 
Aportul întreprinderilor din agricultură la creșterea PIB-ului
 
Sectorul întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM), considerat “coloana vertebrală a economiei”, deține un rol important în dezvoltarea economiei naționale, contribuind nemijlocit la formarea PIB-ului și la crearea noilor locuri de muncă, stimularea competitivității, creșterea exporturilor, favorizarea inovațiilor și a tehnologiilor moderne. Aportul ÎMM la PIB-ul Republicii Moldova în perioada 2016-2018 a constituit 51% în comparație cu cea a ÎMM din Uniunea Europeană, care constituie 57,4%. Acest fapt demonstrează că productivitatea sectorului ÎMM din Republica Moldova se situează sub nivelul mediei Uniunii Europene.
 
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în 2018 sectorul ÎMM a contribuit la formarea PIB în proporție de 50,2%. Printre activitățile economice ale ÎMM care dețin ponderea majoritară la formarea PIB pentru sectorul ÎMM (de peste 80%) se remarcă și agricultura, cu un aport de 11,2%.
 
Antreprenorii interesați de program, trebuie să completeze un formular de aplicare în care să indice datele despre companie și fondatori, dar și rezultatele financiare pentru ultimul an. La fel, în cadrul formularului urmează să fie prezentate produsele care vor fi promovate pe piața externă și bugetul estimativ pentru activitățile planificate. Formularul de aplicare poate fi accesat aici: https://survey.odimm.md/pci/
 
Top știri

165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL. ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

12 oct 2021

RECOLTAREA MIGDALELOR PE BAZĂ DE VIBRAȚII: 6 producători și-au unit forțele și investesc în noile tehnologii

08 oct 2021

O COMPANIE AMERICANĂ VREA SĂ INVESTEASCĂ ÎN AGRICULTURĂ 30 MIL. EURO. Unde vor merge banii

05 oct 2021

35 MII EURO PENTRU ANTREPRENORIAT SOCIAL. Un nou concurs de granturi. Află cum poți aplica

01 oct 2021

GRANTURI USAID PENTRU PRODUCĂTORII DE FRUCTE, STRUGURI, POMUȘOARE ȘI MIERE. Vezi condițiile de participare și alte detalii

29 sep 2021
Din aceiași categorie

UN NOU GRANT DE LA IFAD, APELUL III. Este pentru adaptarea la schimbările climatice. Aplică ACUM, detalii mai jos

11 aug 2021

NOI GRANTURI OFERITE DE IFAD PRODUCĂTORILOR AGRICOLI ÎN CADRUL APELUL NR. 2. Vezi dacă și tu POȚI aplica pentru un suport financiar

02 dec 2020

AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor

27 oct 2020

DEPOZITUL FRIGORIFIC DIN TARACLIA REDUCE SUBSTANȚAL DISTANȚA DINTRE PRODUCĂTOR ȘI CONSUMATOR

29 mai 2021

GRANTURI PENTRU APICULTORI. Cine va beneficia de suma de 700 mii dolari și unde le vor investi

18 feb 2021

DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI

DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR ONE PE PIAȚA EXTERNĂ

Cum, afli AICI

DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR ONE PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI

loading ...