GRANTURI MARI PENTRU INTERNAȚIONALIZAREA AFACERILOR: Companiile care au beneficiat de suport și sfera lor de activitate

10 jan 2022

Zece companii care exportă produse și servicii pe piețele externe vor primi până la 2 milioane de lei sub formă de grant din partea statului și GIZ. Acestea au fost aprobate recent de către Comitetul de coordonare al Programului de susținere a afacerilor cu potențial de creștere și internaționalizare, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii ( ODIMM ).
 
Companiile vizate din domenii ca: digital marketing, producerea de cereale pentru micul dejun, producerea apelor minerale, procesarea mierii, producerea glicerinei, producerea umpluturilor din fructe pentru produse de cofetărie și patisserie, fabricarea paharelor reciclabile din hârtie, producerea fructelor și nucilor în ciocolată își vor internaționaliza afacerea grație grantului oferit prin intermediul Programului de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizarea acestora.
 
În cadrul suportului financiar prin schema de „Grant”, valoarea totală a investițiilor urmare implementării proiectelor investiționale, va constitui 28 291 923 lei, suma finanțării nerambursabile constituie 12 836 501 lei.
 
Produse și servicii disponibile pe piețele din UE și Asia
 
Din numărul total de ÎMM-uri ale căror Proiecte investiționale au fost propuse spre finanțare pentru schema de „Grant”, 60 % au până la 9 salariați, 20 % au până la 49 salariați 20 % au până la 249 salariați. Totodată, din numărul total de ÎMM-uri finanțate, 50 % realizează o cifră anuală de afaceri de până la 9 milioane lei, 30 % realizează o cifră anuală de afaceri de până la 25 milioane lei, 20 % realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 milioane lei.
 
În cadrul ședinței Comitetului a fost aprobată oferirea a opt Business Vouchere în valoare de pană la 100 mii lei pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a afacerii în sumă totală de 428 419 lei.
 
Prin Programul de susținere al afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare, produsele și serviciile din Republica Moldova vor fi disponibile pe piețele internaționale din țări ca România, Ucraina, Germania, Suedia, Elveția, Irlanda, Franța, Marea Britanie, Olanda, Canada, SUA, Israel, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Belarus precum și alte state din Europa și Asia.
 
Programul a fost elaborat de Ministerul Economiei în colaborare cu ODIMM cu suportul asistenței tehnice a Proiectului Uniunii Europene
„Infrastructura Calității în contextul DCFTA”.
loading ...