EXPOZIȚIA-TÂRG „FLORI DE TOAMNĂ” DE LA GRĂDINA BOTANICĂ: Sunt invitați toți crescătorii și iubitorii de crizanteme

05 oct 2021
Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” organizează, la 23 octombrie curent, expoziția-târg cu genericul „Flori de toamnă”, aflată la cea de-a treia ediție. În cadrul evenimentului vor fi prezentate reginele anotimpului – crizantemele - care se remarcă printr-o frumoasă formă sferică a tufei, înflorire abundentă și sunt destinate cultivării în teren deschis.
 
Solicitată de AGROMEDIA, șefa Secției Transfer Tehnologic, Grădina Botanică, doctor conferențiar Maricica Colțun, organizatoarea evenimentului, ne-a comunicat că vor participa peste 40 de cultivatori de crizanteme și alte plante.
 
„În cadrul Grădinii Botanice activează mai multe laboratoare specializate pe diverse domenii și pe 23 octombrie fiecare își va prezenta realizările științifice. Am invitat și meșteri populari, inclusiv cei care meșteresc ghiveciuri, autori de compoziții florale. În acest an vom face o excepție și vor fi prezenți și producători autohtoni, fermieri care cultivă legume, fructe, produc uleiuri volatile, apicultori din toate localitățile”, a menționat dna Colțun.
 
Și pentru că e târg, fiecare vizitator va avea ocazia să cumpere orice produs dorit, în capul listei fiind, evident, crizantemele.
 
De-a lungul anilor, Grădina Botanică a acumulat o bogată colecție de crizanteme care, la moment, include aproximativ 150 de soiuri și forme.
 
AGROMEDIA este partenerul evenimentului cu genericul „Flori de toamnă” organizat de Grădina Botanică la 23 octombrie.
 
 
 
loading ...