MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

07 oct 2020
Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială ”Expo Dubai 2020”. Decizia a fost luată astăzi de Guvern. Marele eveniment urma să înceapă în luna octombrie curent, însă din cauza pandemiei se va desfășura din 1 octombrie 2021 până pe 31 martie 2022. Totuși, expoziția își va păstra denumirea de ”Expo Dubai 2020”.

Cheltuielile prevăzute pentru acest eveniment se transferă pentru anul viitor, bani adiționali nu trebuie. Pentru Moldova este o oportunitate de promovare a țării. În acest an, expoziția s-a contramandat din cauza pandemiei de COVID-19”, a declarat Sergiu Raileanu, ministrul Economiei.
 
La această întrunire mondială, țara noastră va participa pentru a patra oară. Prima dată s-a prezentat la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în 2010 la Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia. Conceptul pavilionului țării noastre presupune expunerea a tot ce are Moldova mai valoros şi mai reprezentativ. Premierul Ion Chicu i-a atenționat pe reprezentanții Ministerului Economiei, responsabili de deplasare la acest eveniment, să gestioneze corect banii statului și a amintit că Moldova a avut un pavilion grandios la Milano, iar cheltulile nu au fost justificate.
 
Scopul participării Republicii Moldova la Expo Dubai: -Impulsionarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite și stabilirea noilor domenii de cooperare.
-Dezvoltarea și consolidarea cooperării economice și tehnice între țări.
-Consolidarea imaginii Republicii Moldova pe arenă mondială.
-Extinderea cooperării economice, ştiinţifice, comerciale şi investiţionale cu ţările lumii.
-Promovarea potenţialului economic, ştiinţific şi cultural al ţării pe plan extern.
-Promovarea produselor moldoveneşti pe plan mondial.
-Promovarea turismului moldovenesc, prezentarea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor ţării.
-Consolidarea imaginii Republicii Moldova ca o ţară cu potenţial de producere a bunurilor alimentare ecologice şi de calitate.
 
Participarea Republicii Moldova oferă posibilitatea de a contribui esenţial la promovarea valorilor culturale moldoveneşti, ştiinţifice şi tehnologice, servind drept sursă de comunicare pentru dezvoltarea economică şi facilitează interacţiunea cu alte state. Statistica organizatorilor demonstrează că asemenea evenimente reprezintă un cadru de idei, oportunităţi, investiţii și o bună pregătire care va genera beneficii considerabile ulterioare pentru ţară.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

MAIA a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

28 jan 2022

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ȘI BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

28 jan 2022

CALENDARUL FERMIERULUI. Ce lucrări ai de făcut în luna februarie în fermă

28 jan 2022

PRODUCĂTORII DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR DIN MOLDOVA au vizitat fabrica de produse lactate Mugura și complexul agro-turistic Casa Timiș

28 jan 2022

Viorel GHERCIU: „UTA Găgăuzia înregistrează progrese, iar indicatorii ce țin de dezvoltarea agriculturii sunt în ascensiune”

28 jan 2022

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”

Când va avea loc evenimentul?

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

loading ...