https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.30 EUR
17.53 USD
0.24 RUB
4.37 RON
0.63 UAH
MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

07 oct 2020
Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială ”Expo Dubai 2020”. Decizia a fost luată astăzi de Guvern. Marele eveniment urma să înceapă în luna octombrie curent, însă din cauza pandemiei se va desfășura din 1 octombrie 2021 până pe 31 martie 2022. Totuși, expoziția își va păstra denumirea de ”Expo Dubai 2020”.

Cheltuielile prevăzute pentru acest eveniment se transferă pentru anul viitor, bani adiționali nu trebuie. Pentru Moldova este o oportunitate de promovare a țării. În acest an, expoziția s-a contramandat din cauza pandemiei de COVID-19”, a declarat Sergiu Raileanu, ministrul Economiei.
 
La această întrunire mondială, țara noastră va participa pentru a patra oară. Prima dată s-a prezentat la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în 2010 la Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia. Conceptul pavilionului țării noastre presupune expunerea a tot ce are Moldova mai valoros şi mai reprezentativ. Premierul Ion Chicu i-a atenționat pe reprezentanții Ministerului Economiei, responsabili de deplasare la acest eveniment, să gestioneze corect banii statului și a amintit că Moldova a avut un pavilion grandios la Milano, iar cheltulile nu au fost justificate.
 
Scopul participării Republicii Moldova la Expo Dubai: -Impulsionarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite și stabilirea noilor domenii de cooperare.
-Dezvoltarea și consolidarea cooperării economice și tehnice între țări.
-Consolidarea imaginii Republicii Moldova pe arenă mondială.
-Extinderea cooperării economice, ştiinţifice, comerciale şi investiţionale cu ţările lumii.
-Promovarea potenţialului economic, ştiinţific şi cultural al ţării pe plan extern.
-Promovarea produselor moldoveneşti pe plan mondial.
-Promovarea turismului moldovenesc, prezentarea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor ţării.
-Consolidarea imaginii Republicii Moldova ca o ţară cu potenţial de producere a bunurilor alimentare ecologice şi de calitate.
 
Participarea Republicii Moldova oferă posibilitatea de a contribui esenţial la promovarea valorilor culturale moldoveneşti, ştiinţifice şi tehnologice, servind drept sursă de comunicare pentru dezvoltarea economică şi facilitează interacţiunea cu alte state. Statistica organizatorilor demonstrează că asemenea evenimente reprezintă un cadru de idei, oportunităţi, investiţii și o bună pregătire care va genera beneficii considerabile ulterioare pentru ţară.
TOT MAI MULȚI BRACONIERI. Amenzi usturătoare și arme de vânătoare în urma unui singur control. Detalii, AICI
24 feb 2021
MAJORATE ȘI DE DRAGOBETE! Prețul la carburanți a crescut de trei ori într-o singură lună. Cât costă azi un litru de motorină
24 feb 2021
SE CAUTĂ MECANISME PENTRU EXPORTUL ÎN CHINA. Cum vor ajunge produsele moldovenești pe piața chineză
24 feb 2021
DAȚI PĂMÂNTULUI APĂ! Ce noutăți aduce cea de-a VII-a ediție a conferinței asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații
23 feb 2021

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”

Când va avea loc evenimentul?

MOLDOVA VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ ”EXPO DUBAI 2020”. Când va avea loc evenimentul?

loading ...