7 VAGOANE PENTRU TRANSPORTAREA CEREALELOR AU DERAIAT. Traficul feroviar pe ruta Paşcani-Iaşi întrerupt pentru o săptămână

30 jun 2022
Şapte vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în judeţul Iaşi. Potrivit CFR SA România, traficul feroviar este întrerupt pe ruta Paşcani-Iaşi. Inițial CFR anunța că este vorba despre 11 vagoane, ulterior, s-a transmis că sun 7, transmite AGROMEDIA, cu referire la ziaruldeiasi.ro.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate", a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit, a arătat sursa citată.

Cauzele producerii acestui accident feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

Reluarea traficului pe ambele linii va dura mai mult de o săptămână, susţin sursele citate. O macara de 40 de tone a ajuns deja la locul accidentului. Vagoanele erau destinate transportului de cereale, dar în aceasta cursă, mergeau la încărcare și erau goale.

Accidentul are loc la doar câteva zile după ce ministrul german de Externe a promis sprijin României și Poloniei pentru modernizarea și adaptarea căilor ferate în așa fel încât să permită exportul milioanelor de tone de cereale blocate în Ucraina. 

7 VAGOANE PENTRU TRANSPORTAREA CEREALELOR AU DERAIAT. Traficul feroviar pe ruta Paşcani-Iaşi întrerupt pentru o săptămână

7 VAGOANE PENTRU TRANSPORTAREA CEREALELOR AU DERAIAT

Traficul feroviar pe ruta Paşcani-Iaşi întrerupt pentru o săptămână

7 VAGOANE PENTRU TRANSPORTAREA CEREALELOR AU DERAIAT. Traficul feroviar pe ruta Paşcani-Iaşi întrerupt pentru o săptămână

loading ...