CUM FEDERAȚIA RUSĂ POATE DEVENI CEL MAI MARE EXPORTATOR DE GRÂU DIN LUME. Afli AICI

14 jan 2021
În sezonul 2020 - 2021, care se încheie la 30 iunie, Rusia va deveni principalul exportator de grâu, după ce în sezonul precedent UE a depăşit-o la vânzările de grâu peste hotare, arată într-o estimare realizată de Departamentul American al Agriculturii (USDA), informează site-ul rt.com.
Preţul la export pentru grâul rusesc a crescut după ce, la mijlocul lunii decembrie, autorităţile de la Moscova au aprobat introducerea unei taxe la export. Conform USDA, introducerea taxei la export nu va împiedica Rusia să redevină cel mai mare exportator global de grâu.

Luni, preşedintele Uniunii Exportatorilor de Cereale din Rusia, Eduard Zernin, a declarat pentru Reuters că Moscova analizează o posibilă majorare a taxelor la exporturile de grâu, preconizate în prezent la 25 de euro pe tonă în perioada 15 februarie - 30 iunie.

Rusia, încearcă să stabilizeze preţurile la alimente pe piaţa internă prin introducerea unei taxe la exporturile de grâu, precum şi a unei cote la exporturile de cereale şi alte măsuri, după ce preşedintele Vladimir Putin a criticat majorarea preţurilor la alimente.

"Taxa la exporturile de grâu este destinată să stabilizeze preţurile la cereale pe piaţa internă. Cu toate acestea, preconizata taxă de 25 de euro a fost deja aproape absorbită de pieţele globale", a spus Zernin.

Luni, două surse din apropierea discuţiilor au declarat pentru Reuters că Guvernul rus analizează posibilitatea majorării taxei la exporturile de grâu până la 50 de euro pe tonă, adăugând că există şanse mari ca noul nivel al taxei să fie aprobat. Una din surse a mai spus că majorarea ar putea intra în vigoare din 15 februarie sau 15 martie, dacă va fi aprobată de Guvern.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale.

CUM FEDERAȚIA RUSĂ POATE DEVENI CEL MAI MARE EXPORTATOR DE GRÂU DIN LUME. Afli AICI

CUM FEDERAȚIA RUSĂ POATE DEVENI CEL MAI MARE EXPORTATOR DE GRÂU DIN LUME

Afli AICI

CUM FEDERAȚIA RUSĂ POATE DEVENI CEL MAI MARE EXPORTATOR DE GRÂU DIN LUME. Afli AICI

loading ...