FRATELE LUI ELON MUSK REVOLUȚIONEAZĂ AGRICULTURA. A creat primele 10 ferme-container în orașul New York

10 aug 2022
Inovație în domeniul agriculturii. Fratele mai mic al lui Elon Musk a creat fermele-container, un tip de infrastructură pentru producție alimentară, prin care vrea să promoveze o nutriției mai sănătoasă și accesibilă oamenilor din marile orașe, transmite AGROMEDIA, cu referire la digi24.ro.
 
Ideea principală a fermelor-container este ca legumele, salatele și ierburile aromatice să poată fi cultivate controlat, doar cu ajutorul apei și al electricității.

„Provocarea cu care ne confruntăm acum este cum să oferim mâncare „adevărată” pentru toată lumea, iar tehnologia permite acum ca mâncarea să fie delicioasă.  Așadar, am venit cu ideea să facem agricultură într-un spațiu închis, în oraș. Facem asta în Brooklyn. Avem 10 ferme. Transformăm containerele pe care le vedeți pe nave în ferme închise”, susține Kimbal Musk, fratele lui Elon Musk.
 
Potrivit sursei citate,  micro-ferma are 30 de metri pătrați, iar, în interior, sunt instalate rafturi și rezervoare de apă îmbogățită cu îngrășăminte. Pentru a stimula producția, sunt folosite lumini cu LED-uri albastre și roz.
 
Într-un astfel de modul agricol pot fi cultivate chiar și 50 de mii de salate în fiecare an. În plus, fermele-container pot fi montate oriunde – în grădină, lângă un restaurant sau chiar lângă magazine.
 
Inovația tehnologică în fermele-container constă în modul de monitorizare a culturilor. Sunt folosiți senzori electronici speciali care colectează datele într-un singur loc și controlează artificial climatul.
 
Totuși, sunt și voci care spun că un astfel de proiect nu este suficient pentru a rezolva problemele alimentare.
 
„Cred că este grozav orice proiect care are legătură cu mâncarea noastră, cu aspectul uman, modul în care înțeleg oamenii de unde provine mâncarea. Însă un astfel de proiect nu este o soluție pentru a hrăni un oraș cu peste 8 milioane de locuitori. Chiar dacă este bine finanțat sau scad prețurile. Este una dintre soluții, dar nu singura soluție”, afirmă Jennifer Berg, profesor la Departamentul de Nutriție al Universității din New York.
loading ...