INDIA A INTERZIS EXPORTUL DE OREZ – prețurile au crescut brusc. Analiștii se așteaptă și la scumpirea grâului

12 sep 2022
Guvernul Indiei a impus joi o interdicție a exporturilor de orez spart și a crescut tarifele la export pentru orezul non-basmati. Măsura a fost luată pentru a asigura aprovizionarea internă. India reprezintă mai mult de 40% din livrările mondiale de orez. China este unul dintre cei mai mari importatori, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrarheute.

Drept urmare, prețul orezului în țările exportatoare a crescut brusc, iar analiștii se așteaptă să crească și prețurile grâului. Ceilalți mari exportatori de orez sunt Thailanda, Vietnam, Pakistan și Myanmar, se arată într-o analiză semnată de dr. Olaf Zinke pentru publicația germană Agrarheute.

Vor exista presiuni semnificative asupra securității alimentare în multe țări. Fundamentalele globale ar putea avea o creștere mai mare în complexul de cereale, a declarat Phin Ziebell, economist agricol la National Australia Bank, pentru ziarul indian Hindu Times.

Prețurile grâului au continuat să crească vineri, la fel ca și prețurile orezului din Chicago.

Aceasta este o mișcare inflaționistă pentru prețurile alimentelor. Acest lucru ar putea declanșa o creștere a prețurilor pentru grâu și porumb, a declarat Ole Houe, directorul serviciului de consiliere IKON din Australia.
India reprezintă mai mult de 40% din transporturile mondiale de orez și concurează pe piața mondială cu Thailanda, Vietnam, Pakistan și Myanmar.

Decizia va afecta, de asemenea, fluxurile comerciale, deoarece prețurile orezului alb spart din India au fost recent cu aproximativ 60-70 de dolari pe tonă mai mici decât cel pentru cantitățile din Thailanda, a spus Chookiat Ophaswongse, președintele de onoare al Asociației Exportatorilor de Orez din Thailanda, pentru Reuters.

Trebuie să așteptăm și să vedem cât durează această politică din India, dacă va dura mai mult, va crește cererea pentru exporturile de orez thailandez. Cei mai mari importatori de orez din lume, China și Filipine, vor fi afectați imediat de prețurile mai mari la orez. China, unul dintre cei mai mari importatori de spart de orez indian pentru hrana animalelor, este de așteptat să treacă la porumb , au spus comercianții.

INDIA A INTERZIS EXPORTUL DE OREZ – prețurile au crescut brusc. Analiștii se așteaptă și la scumpirea grâului

INDIA A INTERZIS EXPORTUL DE OREZ – prețurile au crescut brusc

Analiștii se așteaptă și la scumpirea grâului

INDIA A INTERZIS EXPORTUL DE OREZ – prețurile au crescut brusc. Analiștii se așteaptă și la scumpirea grâului

loading ...