https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.61 EUR
17.76 USD
0.24 RUB
4.39 RON
0.64 UAH
INOVAŢIE AGTECH. China vrea să controleze ploaia pe teritoiul ţării

INOVAŢIE AGTECH. China vrea să controleze ploaia pe teritoiul ţării

16 dec 2020

China vrea să lanseze un proiect de control artificial al vremii pentru 56% din teritoriul țării lor, reușind astfel să sporească volumul roadei culturilor și să gestioneze eficient consecințele calamităților naturale. Prin urmare, se vor ”seamănă nori” artificiali pentru a crea condiții meteorologice prielnice pentru agricultură și mediu. 
 
Presa străină scrie că acest proiect va pune capăt nivelului sporit de distrugere şi deșertificarii, secetei și focurilor forestiere, cu care se confruntă în prezent China. Anul trecut, ”semănarea de nori” într-o regiune de est a țării a  redus cu aproximativ 70% a pagubelor grindinei.
 
Procesul de semănare al nourilor constă în dispersarea în aer a unor componenți chimici speciali, în care se încadrează iodura de argint și azotul lichid, care vor contribui la condensarea picăturilor de apă și, în rezultat, vor genera precipitații sub formă de ploaie sau zăpadă.
 
În acest an, autorităţile din Beijing au cumpărat 4 avioane și 897 de rachete, special pentru aceste proiect. Scopul achizițiilor este de a obține  60 de miliarde de metri cubi de precipitații, adiționale celor care cad în mod natural. În prezent ”semănatul de nori” se practică în Indonesia, India, Iran, Israel, Kuwait, Emiratele Saudite, Asia de Sud Est, Statele Unite ale Americii, Canada, Bulgaria, Franța și Spania, Rusia, Germania, Slovenia, Anglia, Australia și unele țări de pe continentul African.
Potrivit, Serviciului Hidrometeorologic de Stat în acest an lipsa de precipitații în Moldova a generat o secetă hidrologică gravă, impactul căreia a fost resemţit de fermieri prin recolte reduse la maxim.
FĂ-ȚI VIAȚA MAI DULCE CU... ARDEI DE CIOCOLATĂ. Unde crește leguma care a trezit curiozitate în lumea fermierilor
18 mai 2021
AI AMBROZIE ÎN JURUL CASEI? TAI-O! Ce amenzi a stabilit Guvernul pentru nerespectarea documentului cu privire la planta toxică
18 mai 2021
FERMIER DIN POHOARNA: “E PREMATUR SĂ EVALUĂM PIERDERILE PROVOCATE DE GRINDINĂ”
18 mai 2021
ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu
18 mai 2021

INOVAŢIE AGTECH. China vrea să controleze ploaia pe teritoiul ţării

INOVAŢIE AGTECH

China vrea să controleze ploaia pe teritoiul ţării

INOVAŢIE AGTECH. China vrea să controleze ploaia pe teritoiul ţării

loading ...