https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.28 EUR
17.92 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL. Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare

MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL. Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare

05 mar 2021

Aproape un miliard de tone de alimente sunt aruncate anual pe glob, arată un nou studiu publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite, informează Reuters. Raportul estimează că în 2019 au fost risipite 931 milioane de tone de alimente, echivalentul a 23 milioane de camioane de câte 40 de tone fiecare și care, puse cap la cap, ar fi înconjurat globul de şapte ori.
 
Acest studiu, realizat în comun cu Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) şi organizaţia caritabilă WRAP, mai arată că risipa de alimente este aproximativ similară în rândul ţărilor bogate şi a celor sărace.
 
Totodată, cercetările arată că gospodăriile private sunt responsabile pentru cea mai mare parte (11%) din alimentele care sunt aruncate. Urmează restaurantele şi alţi furnizori de alimente, cu 5%, şi magazinele alimentare, cu 2%. Per capita, la nivel global 121 de kilograme de alimente sunt risipite în fiecare an de către consumatori, dintre care 74 de kilograme numai în cazul gospodăriilor.
 
În 2011, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat că o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt pierdute sau risipite în fiecare an. FAO a calculat un Food Loss Index, care arată că aproximativ 14% din alimentele lumii sunt pierdute în faza de după recoltare şi până ajung la etapa de distribuţie.
 
Între 8% şi 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră au legătură cu alimentele care nu sunt consumate (risipite sau aruncate), o cantitate similară cu transportul rutier. Pădurile sunt defrişate, combustibilul este ars şi ambalajele sunt produse pentru a furniza alimente, care sunt aruncate. În paralel, alimentele care se alterează în gropile de gunoi eliberează mai multe gaze cu efect de seră în atmosferă.
 
Directorul UNEP, Inger Andersen a apreciat că o reducere a risipei alimentare ar duce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi ar însemna de asemenea că mai multă hrană este disponibilă, ceea ce ar diminua foametea la nivel mondial şi ar permite economisirea unor bani. Andersen a făcut un apel către guverne, companii şi oamenii din întreaga lume să îşi aducă contribuţia la reducerea risipei alimentare.
 
Sursa: agerpres.ro
„AGROCEREALE” ARE UN NOU PREȘEDINTE. Cine este proaspătul șef ales de Adunarea Generală a Asociației afli AICI
30 jul 2021
MIGDALELE DE LA NĂPĂDENI! Le găsiți la Cămara Fest, crescute cu drag de familia Preguza
30 jul 2021
ÎNDEMNUL UE CĂTRE CONSUMATORI: Să respectăm țăranii și agricultura autentică. Ce recomandări ne sunt oferite
30 jul 2021
CEI MAI BUNI AGRICULTORI DE LA SOROCA ȘI-AU ADJUDECAT TROFEUL. Cine sunt ei și ce afaceri dezvoltă
29 jul 2021

MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL. Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare

MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL

Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare

MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL. Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare

loading ...