NATURA ÎNAINTEA PROFITULUI. Un tânăr irlandez sădește copaci pentru a salva planeta

07 sep 2021
Irlanda este una din țările cel mai puțin împădurite din Europa. Chiar dacă în trecut, pădurile acopereau 80% din suprafața țării, acum numai 11% din teritoriul său este acoperit de copaci, transmite AGROMEDIA cu referire la rfi.ro.

Gearoid McEvoy este un tânăr irlandez în vârstă de 21 de ani, care are planuri mărețe pentru țara în care locuiește. A plantat 10.000 de copaci în rezervația naturală Dunsany de lângă Dublin și nu intenționează să se oprească aici.

Totul a început cu un an în urmă. Perioada de lockdowm din timpul pandemiei l-a impulsionat să facă ceva în zona în care locuia. Și pentru că nu prea erau copaci acolo, a hotărât să o înverzească. Zis și făcut! A lansat un site și a început a sădi copaci în Dunsany, una din localitățile de plantare a copacilor, pentru a o reîntoarce la starea sa sălbatică, naturală.

„Toată viața m-a pasionat natura. Am crescut înconjurat de natură încă din copilărie”, spune tânărul. Iar faptul că a petrecut mult timp la fermă, a văzut numeroase documentare despre animale și a studiat la facultatea de biologie, toate l-au inspirat pe tânărul ambițios să pună bazele unui proiect, pe care l-a numit „Reforest Nation”.  
Plantează cea mai variată gamă de copaci dintre toate inițiativele din Irlanda. Pinul indigen este una din speciile de copaci pe care o sădește. În trecut, pinul indigen creștea în munții din Irlanda, dar acum câteva mii de ani a fost tăiat de primii agricultori și și-a micșorat arealul de dezvoltare.

Tînărul entuziast se mândrește cu realizările sale: „Până la urmă nu a fost un proiect doar pentru zona în care locuiam eu, ci ceva care ar putea fi implimentat în întreaga țară. Din acești copaci originari am reușit să refacem o populație și acum reîmpădurim Irlanda cu aceste specii altădată dispărute.”

Prin intermediul acestui proiect, Gearoid intenționează să sensibilizeze semenii săi și să aducă la cunoștința lor principalele beneficii ale plantării de copaci. Restabilirea biodiversității și lupta împotriva schimbărilor climatice sunt 2 dintre cele mai importante priorități ale sale, care sunt de fapt și cele mai mari amenințări pentru planeta noastră. Mai mult, este vorba despre restabilirea habitatului pentru multe animale.

„Dacă avem o biodiversitate armonioasă, plantele pot rezista mai bine schimbărilor climatice, iar schimbările climatice în sine pot dăuna biodiversității. Așadar cele două sunt strâns legate una de cealaltă și plantarea de copaci este un mod de a lupta pentru ambele obiective” menționează inițiatorul proiectului.

Gearoid își propune ca în următorul an să planteze încă 30000 de copaci, iar pe parcursul a 3 ani vrea ca cifra să crească până la 100000 de unități, de ce nu, chiar și mai mult.

„Succesul proiectului meu nu ține de profit, ci de câți copaci am sădit. Așa că, cu cât implicăm mai mulți oameni, cu atât mai mulți copaci putem planta”, spune tânărul.

Sursa: rfi.ro

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

FULGERUL A UCIS 2 CIOBANI ȘI 100 DE OI ÎN GORJ. Mai multe animale, dispărute pe munte

05 jul 2022

PROGNOZE MAI MARI PENTRU RECOLTA DE CEREALE ȘI OLEAGINOASE ÎN UCRAINA. Zelenski: Negociem reluarea exportului de cereale prin porturi

05 jul 2022

VARROA ADUCE PIERDERI DE MILIOANE ÎN AUSTRALIA. Sute de stupi sunt arși pentru a salva industria apicolă

04 jul 2022

FERMIERII AU BLOCAT ACCESUL ÎN MARILE MAGAZINE DIN ȚARĂ. Olandezii protestează împotriva deciziei de reducere a emisiilor de azot și amoniac

04 jul 2022

PREȚUL GRÂULUI SCADE LA NIVELUL DE DINAINTE DE RĂZBOI. UE ar putea cumpăra 3 milioane de tone de cereale din Ucraina pentru depozitare temporară

04 jul 2022

NATURA ÎNAINTEA PROFITULUI. Un tânăr irlandez sădește copaci pentru a salva planeta

NATURA ÎNAINTEA PROFITULUI

Un tânăr irlandez sădește copaci pentru a salva planeta

NATURA ÎNAINTEA PROFITULUI. Un tânăr irlandez sădește copaci pentru a salva planeta

loading ...