SE VOR FABRICA TRACTOARE ELECTRICE FĂRĂ ȘOFER, DESTINATE MICILOR FERMIERI. Firma care asambla telefoanele iPhone le va produce

12 aug 2022
Grupul Hon Hai Precision Industry (Foxconn) din Taiwan, cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard (HP) și Dell, a anunțat că va fabrica tractoare electrice fără șofer pentru compania Monarch Tractor din California, transmite AGROMEDIA, cu referire la agrointel.ro.

Tractoarele urmează să fie produse de către grupul taiwanez la fabrica din Lordstown, statul american Ohio. Producția tractoarelor Monarch din seria MK-V, alimentate cu baterii electrice, este programată pentru începutul anului 2023.

Anunțul vine în contextul în care producătorii de utilaje grele își îndreaptă atenția spre piața vehiculelor electrice, pe măsură ce industria agricolă americană trece la agricultura inteligentă.

Compania se axează pe micii fermieri, ținând cont de concurența în creștere între producătorii de echipamente agricole.

”Tehnologia lor se concentrează pe operațiunile agricole mari și pe culturile comerciale. Fermierii care cultivă fructe și legume utilizează tractoare mult mai mici, așa că ne concentrăm pe fermierii mai mici – asta ne diferențiază foarte mult”, a afirmat Praveen Penmetsa, directorul executiv al Monarch.

La momentul actual, nu a fost dezvăluit prețul tractorului, dar se cunoaște că software-ul autonom va fi vândut separat și că fermierii vor trebui să plătească o taxă lunară pentru a accesa acest serviciu.
loading ...