SECETA LOVEȘTE ȘI ÎN CRESCĂTORII DE ALBINE. Românii duc stupii în Ungaria, acolo terenurile sunt irigate

11 jul 2022
Seceta lovește și în crescătorii de albine. Plantele de pe câmp s-au uscat aproape toate și, în lipsa polenului, albinele sunt hrănite artificial. Pentru apicultorii din România, singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt foarte puțini, spun aceștia. Apicultorii avertizează că dacă nu va ploua în curând mierea românească va fi puțină și scumpă, transmite AGROMEDIA, cu referire la digi24.ro.

Pentru că vecinii din Ungaria își irigă culturile, mulți apicultori din Arad, spre exemplu, spre exemplu, merg cu stupii până la graniță ca albinele să polenizeze plantele din țara vecină.

ApicultorDincolo este un lan foarte frumos de floarea soarelui, și la noi fiind atât de uscat, chiar dacă avem floarea soarelui, nu există polen în floare, și atunci apicultorii își aduc aici pe frontieră albinele și albinele fac contrabandă, aduc miere din Ungaria.

Nici în țara vecină nu este miere de tei și nici la salcâm la ei nu a fost mai bine anul acesta. Puțini apicultori se pot lăuda că au extras miere de salcâm în 2022. Asta, pentru că în județul Timiș mare parte a florilor de salcâm au fost distruse de caniculă. Apicultorii au dus stupii în alte zone din țară ca să poată produce miere.

Spasa Spoianov, apicultorAvând în vedere că toate s-au scumpit, toate imputurile s-au scumpit aici, o să simțim destul de bine palma asta. Semne bune nu sunt nici pentru mierea polifloră.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24Până și simplele flori de câmp s-au uscat, iar apicultorii trebuie să hrănească singuri albinele, ceea ce înseamnă pentru ei costuri în plus.

Spasa Spoianov, apicultor: Baza proteică, polenul, o să pice, eu ca apicultor, îmi pregătesc turtă mai ales pentru roiuri ca să le ajut să își formeze corpul gras din august.

Petre Doda, președintele Asociației Crescătorilor de Albine, TimișFiecare apicultor investește și caută să poată scoate și acel mic profit, de multe ori chiar munca apicultorului nu este retribuită, faci din plăcere.

SECETA LOVEȘTE ȘI ÎN CRESCĂTORII DE ALBINE. Românii duc stupii în Ungaria, acolo terenurile sunt irigate

SECETA LOVEȘTE ȘI ÎN CRESCĂTORII DE ALBINE

Românii duc stupii în Ungaria, acolo terenurile sunt irigate

SECETA LOVEȘTE ȘI ÎN CRESCĂTORII DE ALBINE. Românii duc stupii în Ungaria, acolo terenurile sunt irigate

loading ...