TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BRÂNZĂ DIN LUME 2021, a fost cucerit de o companie cu 6 angajați din Spania

08 nov 2021
În cadrul concursului World Cheese Awards, brânza spaniolă câștigă titlul de cea mai bună brânză din lume, depășind alte 4.079 de sortimente din peste 40 de țări de pe cinci continente.
 
Olavidia, este denumirea brânzei, aceasta a fost produsă de către un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos. Brânza spaniolă a obținut 103 voturi, devansând locul al doilea, o brânză moale de la Fromagerie Berthaut din Franța, transmite AGROMEDIA cu referire la Descopera.ro

 

Proprietara brandului câștigător, Silvia Pelaez, a declarat: „Suntem un mic și umil producător de brânzeturi din Jaen”, un oraș din sudul Spaniei cunoscut mai ales pentru măslinele sale. Proprietara a mai adăugat că producerea de brânzeturi, cunoscută oficial sub numele de Lacteos Romero Pelaez, are doar șase angajați.
 
După câte puteți observa din fotografia de mai jos, brânza are o dungă neagră în mijloc, lucru pe care juriul l-a menționat. Organizatorii concursului au spus că brânza a fost „maturată cu penicillium candidum și cenușă de sâmburi de măsline”, care este responsabilă pentru dunga neagră.
 
Anul trecut, confruntarea brânzeturilor nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19. Însă, anul acesta la eveniment au participat aproximativ 250 de jurați, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentar, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri.
 
Jurații s-au concentrat asupra „aspectului, senzației, mirosului și gustului fiecărui produs, punctând aspecte precum aspectul crustei și al interiorului, precum și aroma, corpul și textura brânzei, majoritatea punctelor fiind acordate pentru aromă și senzația din gură”, acestea fiind anunțate pe site-ul organizației.
În urma preselecțiilor, au fost alese 88 de semifinaliste și doar 16 finaliste. Soarta lor a fost decisă de un așa-numit „super juriu” format din 16 judecători care nu au nicio legătură comercială cu producătorii acestor brânzeturi.
 
SURSA: Descoperă.ro
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

VIDEO: START SEZONULUI DE PLANTARE A PUIEȚILOR. Unde găsim material pomicol autorizat și certificat

02 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021
Din aceiași categorie

THAILANDEZII AU LANSAT BRANDUL „ZERO CARNE”. Ce vor consuma gurmanzii din „țara zâmbetului”

02 dec 2021

PLOAIE ÎN LOC DE ZĂPADĂ PE VÂRFURILE GLACIARE ALE GROENLANDEI. Ce arată cel mai recent studiu

01 dec 2021

ȘTIȚI CUM VA ARĂTA HAMBURGERUL VIITORULUI? Cu carne din celule stem, produse de gigantul brazilian JBS. Detalii

22 nov 2021

CÂT PORUMB, GRÂU ŞI FLOAREA-SOARELUI s-a recoltat în România în acest an

16 nov 2021

DUPĂ VIERMELE DE FĂINĂ, LĂCUSTA CĂLĂTOARE va putea face parte din alimentația europenilor

14 nov 2021

TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BRÂNZĂ DIN LUME 2021, a fost cucerit de o companie cu 6 angajați din Spania

TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BRÂNZĂ DIN LUME 2021, a fost cucerit de o companie cu 6 angajați din Spania

TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BRÂNZĂ DIN LUME 2021, a fost cucerit de o companie cu 6 angajați din Spania

loading ...