TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BRÂNZĂ DIN LUME 2021, a fost cucerit de o companie cu 6 angajați din Spania

08 nov 2021
În cadrul concursului World Cheese Awards, brânza spaniolă câștigă titlul de cea mai bună brânză din lume, depășind alte 4.079 de sortimente din peste 40 de țări de pe cinci continente.
 
Olavidia, este denumirea brânzei, aceasta a fost produsă de către un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos. Brânza spaniolă a obținut 103 voturi, devansând locul al doilea, o brânză moale de la Fromagerie Berthaut din Franța, transmite AGROMEDIA cu referire la Descopera.ro

 

Proprietara brandului câștigător, Silvia Pelaez, a declarat: „Suntem un mic și umil producător de brânzeturi din Jaen”, un oraș din sudul Spaniei cunoscut mai ales pentru măslinele sale. Proprietara a mai adăugat că producerea de brânzeturi, cunoscută oficial sub numele de Lacteos Romero Pelaez, are doar șase angajați.
 
După câte puteți observa din fotografia de mai jos, brânza are o dungă neagră în mijloc, lucru pe care juriul l-a menționat. Organizatorii concursului au spus că brânza a fost „maturată cu penicillium candidum și cenușă de sâmburi de măsline”, care este responsabilă pentru dunga neagră.
 
Anul trecut, confruntarea brânzeturilor nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19. Însă, anul acesta la eveniment au participat aproximativ 250 de jurați, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentar, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri.
 
Jurații s-au concentrat asupra „aspectului, senzației, mirosului și gustului fiecărui produs, punctând aspecte precum aspectul crustei și al interiorului, precum și aroma, corpul și textura brânzei, majoritatea punctelor fiind acordate pentru aromă și senzația din gură”, acestea fiind anunțate pe site-ul organizației.
În urma preselecțiilor, au fost alese 88 de semifinaliste și doar 16 finaliste. Soarta lor a fost decisă de un așa-numit „super juriu” format din 16 judecători care nu au nicio legătură comercială cu producătorii acestor brânzeturi.
 
SURSA: Descoperă.ro
loading ...