IGOR GRIGORIEV despre cele mai importante realizări ale Asociației AGROCEREALE

04 feb 2022

Președintele Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere AGROCEREALE, Igor Grigoriev, a prezentat, în cadrul Adunării Generale a Membrilor Asociației, Raportul de activitate.  
 
Igor Grigoriev a menționat că a expediat mai multe adresări către un șir de instituții privind soluționarea unei liste întregi de probleme cu care se confruntă Asociația. Majoritatea instituțiilor statului au fost receptive, au fost invocate subiecte fiind oferite și răspunsuri, iar pe unele chestiuni  au fost organizate și ședințe de lucru pentru a identifica soluții.
 
Ce a reușit Asociația:
 
Transportarea către Calea Ferată din Moldova s-a dublat;
22 000 de autorizații (dozvoluri) portuare din partea Ucrainei;
Exportul prin postul Vamal a devenit 24 din 24;
Deblocarea perfectării certificatelor fitosanitare pentru exportul în Turcia și deblocarea navelor care se aflau în porturile din Turcia cu certificate de tip vechi.
 
Acțiunea care urmează a fi aprobată:
 
Modificarea Hotărârii de Guvern nr. 546/2019, deschiderea cheiurilor temporare pe Prut și Nistru pentru încărcarea barjelor de tonaj mic și mediu cu produse cerealiere la export.
 
„Am reușit o listă întreagă de realizări în conlucrare cu instituțiile statului, fie că vorbim de fosta sau actuala guvernare. Cel mai mare succes înregistrat de AGROCEREALE e că am obținut acele autorizații portuare de transport pentru Ucraina, 22 de mii la număr, proces în care am fost susținuți și de ANTA, și de Ministerul Economiei, și de autoritățile din Ucraina. În plus, am avut o deschidere din partea autorităților noastre privind fluidizarea exporturilor de cereale prin punctele de trecere a frontierei”, a menționat dl Grigoriev.
 
Tot la capitolul cele mai importante succese se înscrie și conlucrarea cu noua conducere a Căii Ferate din R. Moldova, în persoana lui Oleg Tofilat, grație căruia volumele de transportare a cerealelor prin Calea Ferată în acest an s-a dublat față de anii cei precedenți.
 
„Vorbind în cifre, în patru luni ale anului (iulie-octombrie) am exportat prin CF 417 mii tone de cereale, față de 215 mii în 2018 și 2029 mii tone în 2019. În noiembrie cifrele sunt aproape triple față de perioadele similare ale anilor menționați”,
ne-a comunicat președintele Asociației.
 
Amintim că Igor Grigoriev a fost ales la Adunarea Generală extraordinară din 21 aprilie 2021 în funcție de Director executiv al Asociației exportatorilor de produse cerealiere AGROCEREALE, iar ulterior, la Adunarea Generală din 30 iulie 2021, desemnat de către membri în calitate de Președinte al Asociației.
 

IGOR GRIGORIEV despre cele mai importante realizări ale Asociației AGROCEREALE

IGOR GRIGORIEV despre cele mai importante realizări ale Asociației AGROCEREALE

IGOR GRIGORIEV despre cele mai importante realizări ale Asociației AGROCEREALE

loading ...