INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

19 aug 2021
Locuitorii satului Slobozia Mare din raionul Cahul se pot bucura de un un nou sistem de aprovizionare cu apă curată și potabilă.

Acest lucru a fost posibil de realizat datorită parteneriatului dintre USAID și ”Comunitatea Mea”. Împreună au reușit să finalizeze de curând instalarea unui sistem de aprovizionare cu apă curată și potabilă, conectat la toate casele din localitate. Locuitorii din Slobozia Mare aveau nevoie stringentă de extinderea acestui sistem de aprovizionare, care va garanta accesul la rețeaua de apă, în permanență, pentru 210 gospodării, în care locuiesc aproximativ 700 de cetățeni.Până la momentul actual, aproximativ 40% din populația satului nu avea o sursă de apă potabilă, de aceea o parte din săteni era nevoită să facă rezerve din timp. În acest sens, atât comunitatea, cât și autoritățile publice locale au considerat prioritar demararea acestui proiect, ținând cont de faptul că extinderea sistemului de aprovizionare cu apă nu va oferi doar accesul sigur la apă potabilă pentru toți locuitorii satului, dar va consolida siguranța ce ține de stingerea incendiilor, prin instalarea hidranților adiționali și va constitui un punct de reper în dezvoltarea social-economică a satului.

Proiectul a fost realizat cu suportul financiar al USAID, sumă ce a constituit 51.409 de dolari, pe de o parte,  și al Comunității, care a cofinanțat proiectul cu 28.000 de dolari, pe de altă parte. Investițiile au făcut posibilă extinderea sistemului de aprovizionare cu apă, prin instalarea de noi conducte și hidranți de apă.

Directorul interimar al Misiunii USAID, John Riordan, susține că parteneriatul cu autoritățile locale s-a soldat cu success, în urma căruia au reușit să rezolve cea mai importantă problemă a localității –  accesul limitat la apa potabilă:

„Acest proiect este un exemplu de parteneriat adevărat cu un guvern local ce s-a dovedit a fi receptiv față de prioritățile cetățenilor, care la rândul lor au determinat, printr-un proces participativ, că extinderea sistemului de aprovizionare cu apă potabilă pentru oameni este una dintre cele mai stringente necesități ale comunității.”

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

loading ...