INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

19 aug 2021
Locuitorii satului Slobozia Mare din raionul Cahul se pot bucura de un un nou sistem de aprovizionare cu apă curată și potabilă.

Acest lucru a fost posibil de realizat datorită parteneriatului dintre USAID și ”Comunitatea Mea”. Împreună au reușit să finalizeze de curând instalarea unui sistem de aprovizionare cu apă curată și potabilă, conectat la toate casele din localitate. Locuitorii din Slobozia Mare aveau nevoie stringentă de extinderea acestui sistem de aprovizionare, care va garanta accesul la rețeaua de apă, în permanență, pentru 210 gospodării, în care locuiesc aproximativ 700 de cetățeni.Până la momentul actual, aproximativ 40% din populația satului nu avea o sursă de apă potabilă, de aceea o parte din săteni era nevoită să facă rezerve din timp. În acest sens, atât comunitatea, cât și autoritățile publice locale au considerat prioritar demararea acestui proiect, ținând cont de faptul că extinderea sistemului de aprovizionare cu apă nu va oferi doar accesul sigur la apă potabilă pentru toți locuitorii satului, dar va consolida siguranța ce ține de stingerea incendiilor, prin instalarea hidranților adiționali și va constitui un punct de reper în dezvoltarea social-economică a satului.

Proiectul a fost realizat cu suportul financiar al USAID, sumă ce a constituit 51.409 de dolari, pe de o parte,  și al Comunității, care a cofinanțat proiectul cu 28.000 de dolari, pe de altă parte. Investițiile au făcut posibilă extinderea sistemului de aprovizionare cu apă, prin instalarea de noi conducte și hidranți de apă.

Directorul interimar al Misiunii USAID, John Riordan, susține că parteneriatul cu autoritățile locale s-a soldat cu success, în urma căruia au reușit să rezolve cea mai importantă problemă a localității –  accesul limitat la apa potabilă:

„Acest proiect este un exemplu de parteneriat adevărat cu un guvern local ce s-a dovedit a fi receptiv față de prioritățile cetățenilor, care la rândul lor au determinat, printr-un proces participativ, că extinderea sistemului de aprovizionare cu apă potabilă pentru oameni este una dintre cele mai stringente necesități ale comunității.”

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

INAUGURAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ ÎN SATUL SLOBOZIA MARE CU SUPORTUL USAID

loading ...