MAI BINE NU LE RUPEȚI! Speciile de plante, cu regim special de protecție, sunt ocrotite prin lege. Ce spune “Moldsilva”

16 mar 2021
 
Agenţia “Moldsilva” relansează măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu un regim special de protecţie. Este perioada când fondul forestier este mai vulnerabil în faţa comercianţilor şi a celor care încalcă prevederile legislaţiei în domeniu.
 
Aceste acţiuni sunt întreprinse în conformitate cu un șir de prevederi legale despre regnul vegetal. Conform unui ordin semnat de Dumitru Cojocaru, directorul Agenţiei “Moldsilva”, șefii entităţilor silvice subordonate şi personalul silvic sunt responsabili pentru respectarea prevederilor legislaţiei, care stabileşte speciile de floră de importanţă naţională şi internaţională,  interzise spre colectare.
 
Totodată, în Rezervaţiile Naturale de Stat “Codrii”, “Pădurea Domnească”, “Plaiul Fagului”, “Prutul de Jos”, precum şi în alte arii protejate din fondul forestier de stat, este asigurată monitorizarea permanentă. Atenția sporită vizează, în special, locurile de creştere și au drept scop depistarea colectării, comercializării plantelor şi a părţilor acestora (flori, frunze, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, bulbi, rizomi etc.).

Acelaşi ordin mai stabileşte organizarea de către silvicultori, de comun acord cu organele de poliţie, reprezentanţii subdiviziunilor teritoriale ale inspectoratului pentru protecţia  mediului, a măsurilor de prevenire, sistare şi interzicere a colectării și comercializării plantelor incluse în anexa nr.1, cu aplicarea prevederilor legislaţiei naţionale ce se impun pe fiecare caz în parte.
 
În acelaşi context, directorul Agenţiei “Moldsilva” a menționat că în pofida restricţiilor tradiţionale şi a măsurilor întreprinse de către angajaţii fiecărei entităţi silvice în parte, unii cetățeni neglijează legea și continuă ilegalitățile de distrugere a florei din păduri și comercializarea florilor și plantelor. Totuşi, echipele mobile pentru paza fondului forestier  vor depune eforturile necesare și pentru soluționarea acestui aspect.
 
Agenţia “Moldsilva” vine cu un apel către populaţie şi solicită cooperare în cazurile când sunt cunoscute persoane sau agenţi economici, care nu respectă măsurilor de conservare şi de protecţie a obiectelor regnului vegetal. Dacă ați fost martorii abuzurilor comise în fondul forestier, sunteți rugați să informaţi autoritățile de resort prin intermediul Liniei specializate anticorupţie, tel. 022 211-311.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

FERMIERII DIN REGIUNEA DE SUD A ȚĂRII au dezbătut Strategia națională de dezvoltare agricolă

25 jan 2022

SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

25 jan 2022

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

MAI BINE NU LE RUPEȚI! Speciile de plante, cu regim special de protecție, sunt ocrotite prin lege. Ce spune “Moldsilva”

MAI BINE NU LE RUPEȚI! Speciile de plante, cu regim special de protecție, sunt ocrotite prin lege

Ce spune “Moldsilva”

MAI BINE NU LE RUPEȚI! Speciile de plante, cu regim special de protecție, sunt ocrotite prin lege. Ce spune “Moldsilva”

loading ...