PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ȘAPTE ZILE: agricultorii reduc substanțial din munci. Detalii, AICI

16 nov 2020

În săptămâna 16-23 noiembrie curent, sinopticienii prognozează timp variabil – de la +12 grade Celsius (luni, 16 noiembrie) la +3 (miercuri, 18 noiembrie). Marți vom avea +7 grade, iar joi și vineri se vor înregistra +5 grade, în timp ce în week-end vom avea cu un grad mai puțin, adică +4. Luni, se va încălzi cu două grade față de sâmbătă și duminică, și vom avea +6 grade Celsius.
 
Noaptea tabloul meteorlogic este următorul: luni și marți vom avea +4, după care miercuri cu +1, apoi intrăm în albia temperaturilor de iarnă. Joi mercurul din termometre va coborî până la -2, vineri – la -1 grad, sâmbătă -0grade, iar duminică -3. Noaptea de luni va fi cea mai răcoroasă și vom înregistra -4 grade Celsius.
 

Marți și miercuri sunt anunțate averse de ploi, aveți grijă și luați umbrela cu voi!
 
Pentru agricutori, luna noiembrie înseamnă startul perioadei de respiro, și asta pentru că muncile agricole se cam termină, iar zilele în care puteți efectua lucrări pe camp devin tot mai puține. Motivul e că solul se supraumezește, îngheață sau poate fi chiar acoperit cu zăpadă. Viticultorii ar fi bine să purceadă la îngroparea, pentru perioada de iarnă, a coardelor viței de vie la soiurile de masă și cele tehnice, care nu rezistă la temperaturile scăzute.
 
Legumicultorii mai au ceva de muncă în această perioadă, în care sfecla roșie mai poate fi recoltată, curățată de frunze și depozitată în beciuri. Varza, de altfel, se culege tot acum.
 
Dacă sunteți horticultor, atunci ați întrat în perioada în care se scurtează rădăcinile pomilor bătrâni, procedură efectuată sau toamna, sau primăvara, înainte de intrarea pomilor în vegetație.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

MAIA a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

28 jan 2022

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ȘI BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

28 jan 2022

CALENDARUL FERMIERULUI. Ce lucrări ai de făcut în luna februarie în fermă

28 jan 2022

PRODUCĂTORII DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR DIN MOLDOVA au vizitat fabrica de produse lactate Mugura și complexul agro-turistic Casa Timiș

28 jan 2022

Viorel GHERCIU: „UTA Găgăuzia înregistrează progrese, iar indicatorii ce țin de dezvoltarea agriculturii sunt în ascensiune”

28 jan 2022

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ȘAPTE ZILE: agricultorii reduc substanțial din munci. Detalii, AICI

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ȘAPTE ZILE: agricultorii reduc substanțial din munci

Detalii, AICI

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ȘAPTE ZILE: agricultorii reduc substanțial din munci. Detalii, AICI

loading ...