ACADEMIA AGRO IT, INTEGRAREA TEHNOLOGIILOR INFORMAȚIONALE ÎN AGRICULTURĂ. Află mai multe AICI

25 aug 2021
Clubul Ingineresc Micro Lab lansează programul educațional Academia Agro IT cu suportul USAID Moldova, prin intermediul proiectului Agricultura Performantă în Moldova. Academia prevede implicarea tinerilor în dezvoltarea proiectelor de integrare a tehnologiilor informaționale în producerea agricolă cu valoare înaltă.

Prin programul Agro IT echipa Clubului Micro Lab își propune să răspundă la un șir de întrebări despre ce soluții ar putea genera viziunea unui tehnician și inginer IT într-o problemă de producere agricolă; care sunt limitele colaborărilor intersectoriale, dar cel mai important, care îi sunt posibilitățile; cum ar arăta agricultura din Moldova dacă am reuși să schimbăm felul în care o abordăm.

În cadrul Academiei Agro IT vor fi selectați 20 de studenți din ultimii ani de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova și de la Universitatea Tehnică a Moldovei. În același timp, list ava fi completată cu tineri specialiști practicieni din cele două domenii pentru o provocare intelectuală, ce ar putea servi drept punct de pornire în crearea unei noi direcții, neexplorate până acum și anume cea de integrare a tehnologiilor informaționale în producerea agricolă. Durata programului de studii este de un an academic, iar recrutarea participanților demarează la 23 august 2021 și va continua până la 21 septembrie curent.

Idei inovatoare în robotică

În proiect sunt invitate să participe și companiile agricole care sunt gata să furnizeze informații din procesul lor de lucru, să adopte și testeze soluțiile inovatoare generate de tineri, pentru a propulsa procesele interne într-o direcție nouă, tehnologică, inteligentă. Participanții vor lucra în echipe asupra studiilor de caz reale încercând să abordeze problemele dintr-o perspectivă intersectorială cuprinzătoare, combinând cunoștințele din domeniul agronomiei, horticulturii, electrificării, mecanizării agriculturii și cele din domeniul IT, microelectronică și robotică, unde aceștia vor construi cunoștințe transversale pe durata proiectului.

În procesul de dezvoltare al soluțiilor de la identificarea problemei, dezvoltarea arhitecturii și programarea sau integrarea soluției în mediul real de producere agricolă, persoanele selectate vor fi instruite și ghidate de către mentorii programului, experți din domeniu agricol și tehnic.

Clubul Ingineresc Micro Lab asigură programe de mentorship și de încurajare a ideilor inovatoare pentru creșterea comunității de ingineri în Sisteme Incorporate Inteligente, cum ar fi Automotive, Robotica, Internet of things, Echipamente Industriale, Elaborare disp Electronice în R. Moldova. Micro Lab a reușit să ghideze sute de elevi și studenți pe parcursul activității sale de peste 10 ani, fapt care i-a clasat pe primul loc în țară la acest criteriu.

Pentru mai multe detalii sau propuneri de colaborare, formați 079 993 255.
 
loading ...