ALARMANT! SE CAUTĂ HOȚII DE OI: La Cahul s-au furat peste 200 animale în doar o lună. Pagubele sunt de sute de mii de lei

10 dec 2021
Furtul de oi revine. În raionul Cahul, în doar o lună, hoții au dat busna în două ferme de unde au furat peste 200 de oi. Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din R. Moldova face apel către toți antreprenorii să manifeste prudență maximă și vine cu un mesaj către toată lumea care deține informații despre infracțiuni, să le comunice urgent la organele de poliție din raion.
 
Solicitat de AGROMEDIA, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine și Caprine din R. Moldova, Pavel Prisăcaru, ne-a comunicat că demult nu s-a auzit despre acest fenomen.
 
„La Cahul e al doilea caz timp de o lună. Primul s-a produs la o stână de prăsilă din Alexanderfeld și este vorba de cca 70 ovine. Al doilea s-a comis acum zece zile, în Slobozia Mare, de unde s-au furat 180 oi. Proprietarul era plecat la muncă peste hotare și stână a rămas în grija soției și a ciobanilor. Dimineață au observat că din ferma de 600 de oi o bună parte lipsesc. Au verificat și au depistat furtul animalelor”, ne-a spus dl Prisăcaru.
 
Potrivit lui, fiecare animal costă în jur de 2 mii lei și pagubele se estimează la cca 360 mii lei.
 
„În primăvara anului curent un caz similar s-a înregistrat în satul Recea din raionul Rîșcani. Animalele au fost găsite vreo lună în urmă, dar persoana nu vrea să recunoască. Le-a schimbat crotalele și o ține morțiș că sunt ale lui”, ne-a mai relatat președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine și Caprine.
 
Dl Prisăcaru a mai menționat că au fost anunțate organele competente și că acum ambele furturi se investighează. Și el, și proprietarii ovinelor speră că hoții vor fi găsiți și vor fi pedepsiți. 
 
Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine are 135 membri, care dețin în medie câte 200 ovine, numărul total fiind de 27 mii animale.

 

 

Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic

20 mai 2022

IRIGARE CU ÎNCĂLCARE. Începutul sezonului de irigare a culturilor agricole nu s-a lăsat fără abateri

20 mai 2022

SOIURILE DE NUCI TIMPURII PROMIT RECOLTĂ BUNĂ. Cu ce înlocuiesc fermierii îngrășămintele minerale tradiționale?

20 mai 2022

IMPORTANT! Noi condiții de export spre Turcia

20 mai 2022

TINERII FERMIERI – INTERESAȚI DE COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ

20 mai 2022

ALARMANT! SE CAUTĂ HOȚII DE OI: La Cahul s-au furat peste 200 animale în doar o lună. Pagubele sunt de sute de mii de lei

ALARMANT! SE CAUTĂ HOȚII DE OI: La Cahul s-au furat peste 200 animale în doar o lună

Pagubele sunt de sute de mii de lei

ALARMANT! SE CAUTĂ HOȚII DE OI: La Cahul s-au furat peste 200 animale în doar o lună. Pagubele sunt de sute de mii de lei

loading ...