CHIȘINĂUL CUPRINS DE FEBRA PROTESTELOR. Cum comentează premierul ION CHICU

09 dec 2020
Fermierii ar fi folosiți în scopuri politice, susține premierul Ion Chicu. Oficialul spune că cel care îi îndeamnă pe fermieri la proteste, ar face mai bine, dacă ar veni cu amendamente la proiectele de legi care îi nemulțumește pe agricultori.

„Vreau să fac un apel și să-l rog pe domnul viceprim-ministru Serghei Pușcuța, pe domnul Ion Perju în special, să facă apel la rațiunea corsarului sur care și-a adus flota de tractoare acum în PMAN, aceste tractoare sunt cumpărate pe banii poporului, sunt cumpărate în mare parte din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil își bate joc în primul rând de agricultori, de plugarii care au muncit tot anul, acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vice președinte de parlament să vină cu amendamente și vom discuta, să arate că îi pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus aici în piață să-i sacrifice frigului și pandemiei. Vă rog foarte mult mai faceți dvs un apel, poate până la urmă o să conștientizeze că trebuie să ai obraz în fața oamenilor”, a declarat Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului.

De cealaltă parte, Alexandru Slusari, membrul comisiei Parlamentare pentru Agricultură susține că șeful Executivului este persoana din cauza căreia fermierii au venit în PMAN.

„Domnul Chicu ar trebui să privească în oglindă și va vedea originea problemei. Da, eu susțin toate revendicările lor. În viziunea noastră ele sunt corecte. Din luna august ei au fost mințiți că vor primi compensații toamna și n-au primit practic nimic. Eu îi înțeleg și protestul lor este justificat. Protestul este generat de lipsa unei politici agrare normale”, a declarat Slusari.

Fermierii speră totuși că autoritățile vor anula decizia de majorare a cotei TVA de la 8 la 12% în agricultură. Și califică discuțiile cu reprezentanții comisiei psrlamentare de profil, drept un succes, deși încă nu e clar dacă se întâmpla asta.

„Am obținut o primă și modestă reușită din toate pe care le avem. Protestele vor continua până la sfârșitul anului. Dacă vor revendica solicitările noastre mai devreme, vom renunța la proteste”, a precizat Vasile Mârzenco, directorul executiv FNFM.

Precizăm, că fermierii și-au parcat tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale și continuă protestul. Pe lângă anularea deciziei de majorare a cotei TVA în agricultură ei solicită și compensații pentru culturile de grupa a II, porumb și floarea soarelui, dar și majorarea Fondului de Subvenționare. Aceștia au precizat că nu vor pleca din Capitală până nu se vor face auziți.
   
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

CHIȘINĂUL CUPRINS DE FEBRA PROTESTELOR. Cum comentează premierul ION CHICU

CHIȘINĂUL CUPRINS DE FEBRA PROTESTELOR

Cum comentează premierul ION CHICU

CHIȘINĂUL CUPRINS DE FEBRA PROTESTELOR. Cum comentează premierul ION CHICU

loading ...