CUM ÎNGRIJIM TRANDAFIRII PENTRU CA ACEȘTIA SĂ ÎNFLOREASCĂ ABUNDENT

27 jan 2023
Pentru a-i menține frumoși și parfumați tot sezonul, trandafirii trebuie îngrijiți corespunzător. Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi bune de urmat pentru a avea trandafiri frumos înfloriți toată vara.

Atinție la rădăcini

Frumusețea deosebită a plantei stă în rădăcină. Din acest motiv, atunci când plantăm sau transplantăm trandafirul trebuie să avem grijă să nu afectăm rădăcina. Important este ca apa să dreneze până la rădăcină și să nu băltească la suprafață. O rădăcină puternică și irigată face ca planta să se dezvolte armonios și menține înfloritul o perioadă îndelungată. Irigarea este important să se facă fie dimineața devreme, fie seara după apusul soarelui.

Trandafirii iubesc lumina

Soarele este soluția pentru problemele care pot apărea la trandafiri. Aceștia înfloresc abundent dacă sunt expuși la lumină puternică aproximativ 6 ore pe zi. Dacă spațiul este parțial umbrit, nu vor face multe flori. De aceea, atunci când plantezi trandafiri în grădină, trebuie ales acel loc în care plantele se vor bucura din plin de lumina directă a soarelui.

Curățați constant tulpina

Un alt aspect important pentru înflorirea abundentă a trandafirilor este curățarea constantă a zonei tulpinii de frunzele uscate, buruieni sau alte ieburi. În acest mod vom lăsa aerul să circule.

Îndepărtați florile ofilite

Pentru ca plantele să producă boboci noi, trebuie îndepărtate florile ofilite în mod eficient. Taie la 3 mm deasupra primului nod de sus care are o frunză matură, cu 5 frunzulițe. Din acel nod vor apărea în următoarele 2-3 săptămâni boboci noi de flori.

Atenție la legarea trandafirilor urcători

În cazul trandafirilor urcători, vor înflori mai bogat dacă ghidezi fiecare ramură cu ajutorul unui suport orizontal paralel cu solul. Dacă crengile vor crește doar vertical, acestea se vor înălța tot mai mult și astfel, vor deveni fragile, subțiri și vor face mai puțini boboci. Ca în cazul celorlați trandafiri și, în cazul celor urcători, trebuie îndepărtate florile ofilite.

Cojile de banane și lucerna stimulează înflorirea

Datorită faptului că bananele conțin fosfor, folosirea cojilor de banane în grădina ta de trandafiri va ajuta înflorirea. Poți tăia niște coji de banane și le poti îngropa sub frunzele trandafirului, dar departe de tulpină. Un alt mod de a folosi cojile de banane este să le pulverizezi într-un blender, să adaugi apă daca este necesar și să lași să stea aproximativ 15 minute. După ce soluția a fost lăsată „să se odihnească”, o poți aplica direct pe sol sub trandafir.

Utilizarea lucernei în gradina ta de trandafiri este o modalitate excelentă de a oferi o doză suplimentară de nutrienți. Poți alege între faina de lucernă sau pelete și le adaugi direct în sol, folosind fie 1 cană pentru fiecare tufă mare de trandafir, fie ½ cană pentru tufișurile mai mici. O altă opțiune este de a prepara un ceai de lucernă prin înmuierea făinii sau a peletelor în apă și adăugarea lui în sol.

Cu puțină atenție acordată, trandafirii vor înflori frumos tot sezonul și îți vor învălui grădina într-un parfum deosebit.

Sursa: agroland.ro
loading ...