DE CE SUNT „BĂTUȚI” PROCESATORII DE LAPTE și de ce trebuie să alegem un produs local? Răspunsul, AICI

13 dec 2021

Exact două săptămâni au rămas până AGROMEDIA și VIP magazin vor spune STOP VOTING AGROBRANDS 2021. În acest răstimp aveți însă suficiente zile ca să alegeți brandul preferat din cele 12 categorii și să consumați produse lactate autohtone de cea mai bună calitate.

 
La categoria FABRICI DE PROCESARE A LAPTELUI „gustați” din cele 7 branduri locale, despre care expertul nostru, Carolina Linte, Președinta Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte, cunoaște atât de multe, încât poate convinge pe oricine să acceseze Topul și să voteze.
Deocamdată, grație votului dvs., lideri detașați sunt:
  • Neolacta (Ferma cu origini);
  • MilkMark (Fabrica de unt din Florești);
  • Sana (Produse lactate din Comrat). 
Solicitată de AGROMEDIA, dna Linte ne-a răspuns la întrebarea pe care ne-o punem tot mai des: de ce sunt „bătuți” procesatorii de lapte?
 
„Suntem bătuți pentru că e deficit mare de materie primă. În primul rând din cauză că sectorul primar nu are susținere. Programul trebuie să fie direcționat către majorarea capacității de producere în ferme a laptelui, calitativ și cantitativ. Și deja va exista concurența, fabricile vor produce marfă cu valoare adăugată din care vor putea să plătească mai scump pentru materia primă.
 
AGROBRANDS a făcut alegerea perfectă! Neolacta și Sana sunt fabrici cu ciclu închis, adică produc de la furcă la furculiță: au propria materie primă și procesare. E nevoie de cât mai multe astfel de fabrici. Tot trandul agricol s-a schimbat, se caută antreprenori care produc de la furaje până la plasarea pe raft.
 
Din toată diversitatea de produse pe care o avem, alegând un producător autohton păstrezi valorea adăugată aici, în țară, păstrezi un loc de muncă. Haideți împreună să alegem produsele locale! Să ne spuneți care sunt neajunsurile sau problemele și să le înlăturăm și să plasăm pe raft un produs de calitate și inofensiv”, a menționat expertul.
Cât privește MilkMark, „este o fabrică cu tradiții, dar foarte modernizată. S-au făcut ulte investiții, produce o gamă mai variată de produse, nu are ciclu închis, colectează materie primă de la ferme mici și prin puncte de colectare. Dar doamna care se ocupă de achiziția laptelui e un profesionist desăvârșit. Ea încearcă să dezvolte sectorul primar în regiune”
, ne-a comunicat dna Linte.
 
Președinta Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte a mai adăugat că, consumă produse de la toți producătorii, „ca să știu ce pun pe raft. Trebuie să ținem minte că acesta este un produs viu, doar pasteurizat și maturat.
 
Pe parcursul anilor toate întreprinderile au investit în filtrare, transportare, păstrare, mentenanță. Haideți să susținem brandurile pe care ni le dorim zilnic pe masă!”
 
Așadar, consumați unt, lapte, cașcaval și alte bunătățuri și votați brandul preferat AICI: vipmagazin.md
 
 
 

DE CE SUNT „BĂTUȚI” PROCESATORII DE LAPTE și de ce trebuie să alegem un produs local? Răspunsul, AICI

DE CE SUNT „BĂTUȚI” PROCESATORII DE LAPTE și de ce trebuie să alegem un produs local? Răspunsul, AICI

DE CE SUNT „BĂTUȚI” PROCESATORII DE LAPTE și de ce trebuie să alegem un produs local? Răspunsul, AICI

loading ...