DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

08 apr 2021

Maxim Liulenov este un antreprenor din Taraclia, care vreme de 10 ani a lucrat peste hotare, iar din banii câștigați și-a deschis o fermă de păsări în orașul de baștină. Dacă până la  pandemie avea 15 angajați, acum sunt doar 3, inclusiv el. Maxim a ieșit pe străzile din Taraclia și a distribuit 10.000 de găini trecătorilor. Gratis.
 
“Oamenii au fost șocați. La început au crezut că este un truc. S-o fi gândit ei, cum așa, să oferi gratuit găini? Asta nu se poate întâmpla. Trebuie să fie ceva la mijloc. Și când primul, al doilea au început să primească găini, oamenii au stat la coadă, deși am încercat să păstrăm distanța”, a spus Maxim Liulenov.
 
Dacă în 2020, ferma lui avea 350.000 de pui de păsări, de la începutul anului curent, numărul lor ajunge abia la 30.000. Cea mai mare problemă este lipsa unei pieţe de desfacere.
 
“Planificăm să vindem, avem speranța că situația se va schimba. Dar dacă va fi la fel, vom distribui marfa gratuit încă odată, apoi pur și simplu va trebui să deconectăm energia electrică și să aruncăm ouăle”, a declarat Maxim Liulenov.
 
Potrivit Ministerului Economiei, agricultura și comerțul cu ridicata au suferit cel mai mult din cauza pandemiei. Cu toate acestea, instituția nu pare să se grăbească să ia măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.
 
“În anul 2021 sunt prevăzute un șir de acțiuni ale mediului și vor fi lansate un șir de programe pentru suportul mediului de afaceri. Este vorba de programul “A doua șansă” pentru companii anume în dificultate care au suferit grav în urma pandemiei”, a precizat Iuliana Dragalin, secretar de stat la Ministerul Economiei.
 
Expert: antreprenorii nu trebuie să aștepte ajutor de la stat (!)
 
Totodată, experţii consideră că antreprenorii nu trebuie să aştepte ajutor de la stat, mai ales că efectele pandemiei vor fi resimţite mulţi ani înainte.
 
“Dacă acest lucru va continua, să spunem cu aceleași greșeli, este posibil ca în 6-7 ani să ieșim din criză. Dacă vom continua să mergem într-o direcție greșită, Republica Moldova ar putea fi afectată mai multe decenii”, a spus Ian Lisnevschi, directorul unei agenţii de consultanţă.
 
Potrivit Băncii Mondiale, doar 3 la sută dintre companiile din Moldova au primit deja sau așteaptă să primească ajutor de la stat.
 

 
Sursa: publika.md
 
 

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS

Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

loading ...