DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

08 apr 2021

Maxim Liulenov este un antreprenor din Taraclia, care vreme de 10 ani a lucrat peste hotare, iar din banii câștigați și-a deschis o fermă de păsări în orașul de baștină. Dacă până la  pandemie avea 15 angajați, acum sunt doar 3, inclusiv el. Maxim a ieșit pe străzile din Taraclia și a distribuit 10.000 de găini trecătorilor. Gratis.
 
“Oamenii au fost șocați. La început au crezut că este un truc. S-o fi gândit ei, cum așa, să oferi gratuit găini? Asta nu se poate întâmpla. Trebuie să fie ceva la mijloc. Și când primul, al doilea au început să primească găini, oamenii au stat la coadă, deși am încercat să păstrăm distanța”, a spus Maxim Liulenov.
 
Dacă în 2020, ferma lui avea 350.000 de pui de păsări, de la începutul anului curent, numărul lor ajunge abia la 30.000. Cea mai mare problemă este lipsa unei pieţe de desfacere.
 
“Planificăm să vindem, avem speranța că situația se va schimba. Dar dacă va fi la fel, vom distribui marfa gratuit încă odată, apoi pur și simplu va trebui să deconectăm energia electrică și să aruncăm ouăle”, a declarat Maxim Liulenov.
 
Potrivit Ministerului Economiei, agricultura și comerțul cu ridicata au suferit cel mai mult din cauza pandemiei. Cu toate acestea, instituția nu pare să se grăbească să ia măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.
 
“În anul 2021 sunt prevăzute un șir de acțiuni ale mediului și vor fi lansate un șir de programe pentru suportul mediului de afaceri. Este vorba de programul “A doua șansă” pentru companii anume în dificultate care au suferit grav în urma pandemiei”, a precizat Iuliana Dragalin, secretar de stat la Ministerul Economiei.
 
Expert: antreprenorii nu trebuie să aștepte ajutor de la stat (!)
 
Totodată, experţii consideră că antreprenorii nu trebuie să aştepte ajutor de la stat, mai ales că efectele pandemiei vor fi resimţite mulţi ani înainte.
 
“Dacă acest lucru va continua, să spunem cu aceleași greșeli, este posibil ca în 6-7 ani să ieșim din criză. Dacă vom continua să mergem într-o direcție greșită, Republica Moldova ar putea fi afectată mai multe decenii”, a spus Ian Lisnevschi, directorul unei agenţii de consultanţă.
 
Potrivit Băncii Mondiale, doar 3 la sută dintre companiile din Moldova au primit deja sau așteaptă să primească ajutor de la stat.
 

 
Sursa: publika.md
 
 
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS

Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

DISPERAREA UNUI FERMIER: ȘI-A SCOS GĂINILE ÎN STRADĂ ȘI LE DĂ GRATIS. Unde se întâmplă și care este istoria avicultorului

loading ...