ESCROCII CARE AU MINȚIT 33 PRODUCĂTORI AGRICOLI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ. Ce pedeapsă riscă indivizii

23 jul 2021
Grupul criminal organizat specializat în comiterea escrocheriilor cu produse agricole de la 33 de producători din toată republica, în valoare de peste 6, 7 milioane lei, în perioada anilor 2019-2020, a fost trimis în judecată. Desprea aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) care, de comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală ale IGP, cu suportul INI, a încheiat urmărirea penală prin documentarea activității ilicite a acestui grup.

Membrii grupului preluau activitatea unei companii cu istoric economic pozitiv și contractau fictiv producătorii agricoli. Mințindu-i, inculpații le promiteau că vor achita marfa preluată după vânzare, ceea ce nu se mai întâmpla. Patru persoane reținute și aflate în arest preventiv Urmărirea penală a început în toamna anului 2020, fiind efectuate 17 percheziții, în urma cărora s-au ridicat documente, înscrisuri, suporturi electronice, telefoane, ștampile, acte false și șapte persoane au fost reținute.

Ulterior s-a stabilit că trei dintre aceste persoane aveau rol doar de execuție și misiunea de a purta discuții telefonice cu fermierii, neștiind, de fapt, că participă la realizare unor scheme criminale. În final, acestea au fost eliberate. În cadrul urmăririi penale au fost puse sub sechestru bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de lei. Recent urmărirea penală a fost finalizată și dosarul expediat în instanța de judecată. Persoanele sunt învinuite de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari, trei dintre ele fiind în arest preventiv, iar a patra – în arest la domiciliu. Aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. În context, oamenii legii îndeamnă producătorii agricoli, dar și alți cetățeni, să fie prudenți la încheierea tranzacțiilor care creează aparențe avantajoase pentru a nu cădea pradă escrocilor.

ESCROCII CARE AU MINȚIT 33 PRODUCĂTORI AGRICOLI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ. Ce pedeapsă riscă indivizii

ESCROCII CARE AU MINȚIT 33 PRODUCĂTORI AGRICOLI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

Ce pedeapsă riscă indivizii

ESCROCII CARE AU MINȚIT 33 PRODUCĂTORI AGRICOLI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ. Ce pedeapsă riscă indivizii

loading ...