EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

20 apr 2021
Directoratul General pentru Sănătate și Siguranța Alimentelor a Comisiei Europene DG SANTE a inițiat misiunea de audit în cazul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Expertiza are drept scop estimarea cerințelor sanitar veterinare pentru exportul cărnii de pasăre, produselor din carne de pasăre și a ouălor din Republica Moldova în Uniunea Europeană.
 
Startul a fost dat printr-o ședință, la care a participat și Vladislav Cotici, directorul general ANSA. El a declarat că, de această data, R. Moldova  și-a pregătit “temele pentru acasă”. Auditul se va desfășura în perioada 19-30 aprilie și va include evaluarea aspectelor tangente domeniului sănătății animalelor.
 
“Din cauza crizei pandemice, evaluarea are loc într-un format online, dar suntem pregătiți și depunem toate eforturile necesare pentru a prezenta corespunzător domeniul audiat. Obiectivul este unul foarte ambițios: extinderea listei produselor de origine animală destinate exportului în Uniunea Europeană. Este una din prevederile Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnat în 2014”, a mai comunicat Vladislav Cotici.
 
AGROMEDIA menționează că, pe parcursul anului 2021, Comisia Europeană a planificat trei misiuni de audit pentru R. Moldova. Prima  prevede evaluarea domeniului sănătății animalelor, a doua – domeniul supravegherii reziduurilor în produse de origine animală (RM dispune de planuri de monitorizare a deșeurilor aprobate de Comisia Europeană). Cea de-a treia misiune se referă la estimarea domeniului de siguranță a alimentelor privind exportul de carne de pasăre, produse din carne de pasăre și ouă în Uniunea Europeană.
 
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

loading ...