EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

20 apr 2021
Directoratul General pentru Sănătate și Siguranța Alimentelor a Comisiei Europene DG SANTE a inițiat misiunea de audit în cazul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Expertiza are drept scop estimarea cerințelor sanitar veterinare pentru exportul cărnii de pasăre, produselor din carne de pasăre și a ouălor din Republica Moldova în Uniunea Europeană.
 
Startul a fost dat printr-o ședință, la care a participat și Vladislav Cotici, directorul general ANSA. El a declarat că, de această data, R. Moldova  și-a pregătit “temele pentru acasă”. Auditul se va desfășura în perioada 19-30 aprilie și va include evaluarea aspectelor tangente domeniului sănătății animalelor.
 
“Din cauza crizei pandemice, evaluarea are loc într-un format online, dar suntem pregătiți și depunem toate eforturile necesare pentru a prezenta corespunzător domeniul audiat. Obiectivul este unul foarte ambițios: extinderea listei produselor de origine animală destinate exportului în Uniunea Europeană. Este una din prevederile Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnat în 2014”, a mai comunicat Vladislav Cotici.
 
AGROMEDIA menționează că, pe parcursul anului 2021, Comisia Europeană a planificat trei misiuni de audit pentru R. Moldova. Prima  prevede evaluarea domeniului sănătății animalelor, a doua – domeniul supravegherii reziduurilor în produse de origine animală (RM dispune de planuri de monitorizare a deșeurilor aprobate de Comisia Europeană). Cea de-a treia misiune se referă la estimarea domeniului de siguranță a alimentelor privind exportul de carne de pasăre, produse din carne de pasăre și ouă în Uniunea Europeană.
 

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

EXPORTĂM CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ ÎN UE SAU NU? Afli AICI

loading ...