FAO ÎȘI PĂSTREAZĂ STATUTUL DE PARTENER AL R. MOLDOVA. Organizația va oferi 260 mii dolari pentru zootehnie

12 aug 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Adjunctul Reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu pentru a discuta prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare.  Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru asistența continuă acordată de FAO de-a lungul anilor în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol și a menționat intenția de a implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

 „FAO are o contribuție semnificativă în țara noastră, întrucât ajutorul acordat acoperă o gamă variată de segmente aferente agriculturii. Intenționăm în continuare să sporim eficacitatea ajutorului acordat de FAO, prin implementarea Programului Cadru de Țară (2016-2022) ce reflectă cadrul și prioritățile de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și FAO. Totodată, vom fi preocupați să consolidăm capacitățile instituționale în vederea elaborării și implementării politicilor agricole și de dezvoltare rurală și desfășurarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale. Mizăm în continuare pe asistența FAO pentru depășirea provocărilor din sectorul agricol, precum și pentru implementarea Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă”, a precizat ministrul Viorel Gherciu.

15 proiecte naționale în valoare de cca 2 milioane dolari

Tudor Robu a menționat despre importanța sistemelor alimentare și participării R. Moldova în cadrul Summitului ONU privind sistemele alimentare. Totodată, părțile au discutat despre pregătirea unui nou proiect finanțat de FAO, în valoare de 260.000 USD, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, pe o perioada de doi ani.

„În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență R. Moldova prin 15 proiecte naționale în valoare de circa 2 milioane de dolari SUA. De asemenea, țara noastră a fost beneficiară în alte cinci proiecte regionale. În perioada ce urmează, FAO va avea o abordare deschisă spre colaborare, va oferi asistență tehnică și va împărtăși bunele practici în gestionarea politicilor și proiectelor de dezvoltare rurală”, a comunicat dl Robu.

Notă: Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) este o agenție specializată a ONU care gestionează eforturile internaționale de a învinge foamea și a dezvolta sectorul agricol. FAO conduce secretariatul Convenției internaționale pentru protecția plantelor și oferă suport tehnic autorităților naționale de control în implementarea prevederilor Convenției la nivel național.
 
loading ...