FAO ÎȘI PĂSTREAZĂ STATUTUL DE PARTENER AL R. MOLDOVA. Organizația va oferi 260 mii dolari pentru zootehnie

12 aug 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Adjunctul Reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu pentru a discuta prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare.  Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru asistența continuă acordată de FAO de-a lungul anilor în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol și a menționat intenția de a implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

 „FAO are o contribuție semnificativă în țara noastră, întrucât ajutorul acordat acoperă o gamă variată de segmente aferente agriculturii. Intenționăm în continuare să sporim eficacitatea ajutorului acordat de FAO, prin implementarea Programului Cadru de Țară (2016-2022) ce reflectă cadrul și prioritățile de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și FAO. Totodată, vom fi preocupați să consolidăm capacitățile instituționale în vederea elaborării și implementării politicilor agricole și de dezvoltare rurală și desfășurarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale. Mizăm în continuare pe asistența FAO pentru depășirea provocărilor din sectorul agricol, precum și pentru implementarea Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă”, a precizat ministrul Viorel Gherciu.

15 proiecte naționale în valoare de cca 2 milioane dolari

Tudor Robu a menționat despre importanța sistemelor alimentare și participării R. Moldova în cadrul Summitului ONU privind sistemele alimentare. Totodată, părțile au discutat despre pregătirea unui nou proiect finanțat de FAO, în valoare de 260.000 USD, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, pe o perioada de doi ani.

„În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență R. Moldova prin 15 proiecte naționale în valoare de circa 2 milioane de dolari SUA. De asemenea, țara noastră a fost beneficiară în alte cinci proiecte regionale. În perioada ce urmează, FAO va avea o abordare deschisă spre colaborare, va oferi asistență tehnică și va împărtăși bunele practici în gestionarea politicilor și proiectelor de dezvoltare rurală”, a comunicat dl Robu.

Notă: Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) este o agenție specializată a ONU care gestionează eforturile internaționale de a învinge foamea și a dezvolta sectorul agricol. FAO conduce secretariatul Convenției internaționale pentru protecția plantelor și oferă suport tehnic autorităților naționale de control în implementarea prevederilor Convenției la nivel național.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

FAO ÎȘI PĂSTREAZĂ STATUTUL DE PARTENER AL R. MOLDOVA. Organizația va oferi 260 mii dolari pentru zootehnie

FAO ÎȘI PĂSTREAZĂ STATUTUL DE PARTENER AL R

MOLDOVA

Organizația va oferi 260 mii dolari pentru zootehnie

FAO ÎȘI PĂSTREAZĂ STATUTUL DE PARTENER AL R. MOLDOVA. Organizația va oferi 260 mii dolari pentru zootehnie

loading ...