FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

08 jul 2021
O lume întreagă îl știe ca pe unul dintre cei mai buni florari de pe glob, însă foarte puțini cunosc că este originar din Moldova. E despre Dumitru Țurcan, cel care a fost responsabil de decorul unor evenimente de importanță europeană. Tot el a ornamentat un pian special pentru Lady Gaga și a colaborat cu alte zeci de celebrități, cărora le-a ornamentat sărbătorile. Și-a început cariera lucrând la piața de flori de pe strada Bănulescu Bodoni din Capitală. Mai apoi, în căutarea unei vieți mai bune, ca mulți alți tineri de la noi, a apucat calea străinătății. Chiar și așa, ori de câte ori îi reușește, revine acasă, în satul natal, despre care spune cu mândrie că nu se compara cu niciun alt loc din toată lumea, anunță AGROMEDIA cu referire la tv8.md.
 
Pasiunea pentru flori Dumitru a moștenit-o de la părinții săi, despre care spune că și-au dedicat viața frumosului. Aceștia aduceau flori din Olanda pe timpurile când orhideele sau eustomele erau considerate încă soiuri exotice în Moldova.
 
De la piața de flori de pe Bodoni, pe cele mai mari scene ale lumii
 
Bărbatul glumește că s-a născut în flori. Așa că fiind adolescent a mers să lucreze la un florar, la piața de pe strada Bănulescu Bodoni din Chișinău. Și acum ține minte primul buchet pe care l-a vândut. De fapt, deja atunci, cu 20 de ani în urmă, el avea o intuiție aparte ce ține de combinațiile de culori, arome și forme de petale.
 
A lucrat opt ani într-un chioșc din Milano, considerat și astăzi unul dintre cele mai bune din orașul italian. Mai apoi i-a venit o ofertă în Azerbaidjan, așa că alți șase ani i-a petrecut la Baku. Acolo a participat la decorarea evenimentelor de rang internațional, precum ar fi deschiderea jocurilor europene din Baku în 2015. Atunci, personal Dumitru Țurcan a fost responsabil de ornamentarea unui pian cu sute de flori, la care a cântat renumita cântăreață Lady Gaga.
 

Acum trei ani s-a stabilit în St. Petersburg, acolo unde și-a deschis un studio floral și o școală de florărie. Are deja mii de absolvenți din toată lumea care se înscriu anume la cursurile lui din dorința de a învăța și ei cum să creeze buchete vaporoase, ușoare și irepetabile.
 
Ne-a spus că se mai află încă sub impresia vizitei în satul său natal – Rașcov, din raionul Camenca. Din cauza pandemiei, de doi ani nu a mai trecut pe acolo, așa că a fost profund marcat de starea în care a ajuns casa în care cândva au trăit bunicii săi.
 
A decis să facă ceea ce știe mai bine și a decorat toată casa cu flori, ascunzând imperfecțiunile care i-au amintit de trecerea nemilostivă a timpului. Iar rădăcinile sale l-au inspirat să revină acasă pentru a dezvolta localitatea de baștină.
 
Dumitru Țurcan are o experiență de peste 25 de ani în domeniu. În acest timp a reușit să instruiască peste 5v000 de floriști care acum activează în 35 de țări ale lumii. La nivel mondial, acesta este recunoscut pentru simplitatea compozițiilor sale, dar în același timp și pentru combinațiile neordinare dintre flori și alte materiale.
 
tv8.md
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ: SUCCESE ȘI EȘECURI

11 nov 2021
Din aceiași categorie

EXPLOATAREA ABUZIVĂ A PĂDURILOR: Moldsilva vine cu un program privind trasabilitatea lemnului

03 dec 2021

REȚINUȚI DE CNA PENTRU CORUPERE PASIVĂ: Funcționari din cadrul APCSP suspectați că luau mită de la agenții economici din piețe

03 dec 2021

INCENDIU LA O USCĂTORIE DE CEREALE: Un turn plin cu porumb cuprins de flăcări

03 dec 2021

PATRU COMPANII CU STATUT DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE. Agenții economici au luat cunoștință de regulile acestui domeniu

03 dec 2021

ABROGAREA LEGII RAFTULUI, „UN CONTRAATAC AL REȚELELOR DE SUPERMAKETURI”? Ce spun producătorii

03 dec 2021

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ

Chiar și pe Lady Gaga!

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

loading ...