https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

08 jul 2021
O lume întreagă îl știe ca pe unul dintre cei mai buni florari de pe glob, însă foarte puțini cunosc că este originar din Moldova. E despre Dumitru Țurcan, cel care a fost responsabil de decorul unor evenimente de importanță europeană. Tot el a ornamentat un pian special pentru Lady Gaga și a colaborat cu alte zeci de celebrități, cărora le-a ornamentat sărbătorile. Și-a început cariera lucrând la piața de flori de pe strada Bănulescu Bodoni din Capitală. Mai apoi, în căutarea unei vieți mai bune, ca mulți alți tineri de la noi, a apucat calea străinătății. Chiar și așa, ori de câte ori îi reușește, revine acasă, în satul natal, despre care spune cu mândrie că nu se compara cu niciun alt loc din toată lumea, anunță AGROMEDIA cu referire la tv8.md.
 
Pasiunea pentru flori Dumitru a moștenit-o de la părinții săi, despre care spune că și-au dedicat viața frumosului. Aceștia aduceau flori din Olanda pe timpurile când orhideele sau eustomele erau considerate încă soiuri exotice în Moldova.
 
De la piața de flori de pe Bodoni, pe cele mai mari scene ale lumii
 
Bărbatul glumește că s-a născut în flori. Așa că fiind adolescent a mers să lucreze la un florar, la piața de pe strada Bănulescu Bodoni din Chișinău. Și acum ține minte primul buchet pe care l-a vândut. De fapt, deja atunci, cu 20 de ani în urmă, el avea o intuiție aparte ce ține de combinațiile de culori, arome și forme de petale.
 
A lucrat opt ani într-un chioșc din Milano, considerat și astăzi unul dintre cele mai bune din orașul italian. Mai apoi i-a venit o ofertă în Azerbaidjan, așa că alți șase ani i-a petrecut la Baku. Acolo a participat la decorarea evenimentelor de rang internațional, precum ar fi deschiderea jocurilor europene din Baku în 2015. Atunci, personal Dumitru Țurcan a fost responsabil de ornamentarea unui pian cu sute de flori, la care a cântat renumita cântăreață Lady Gaga.
 

Acum trei ani s-a stabilit în St. Petersburg, acolo unde și-a deschis un studio floral și o școală de florărie. Are deja mii de absolvenți din toată lumea care se înscriu anume la cursurile lui din dorința de a învăța și ei cum să creeze buchete vaporoase, ușoare și irepetabile.
 
Ne-a spus că se mai află încă sub impresia vizitei în satul său natal – Rașcov, din raionul Camenca. Din cauza pandemiei, de doi ani nu a mai trecut pe acolo, așa că a fost profund marcat de starea în care a ajuns casa în care cândva au trăit bunicii săi.
 
A decis să facă ceea ce știe mai bine și a decorat toată casa cu flori, ascunzând imperfecțiunile care i-au amintit de trecerea nemilostivă a timpului. Iar rădăcinile sale l-au inspirat să revină acasă pentru a dezvolta localitatea de baștină.
 
Dumitru Țurcan are o experiență de peste 25 de ani în domeniu. În acest timp a reușit să instruiască peste 5v000 de floriști care acum activează în 35 de țări ale lumii. La nivel mondial, acesta este recunoscut pentru simplitatea compozițiilor sale, dar în același timp și pentru combinațiile neordinare dintre flori și alte materiale.
 
tv8.md
PIAȚA ANGRO DE LA RÂȘCANI FINALIZATĂ. Cât a costat proiectul și de când își începe activitatea unitatea comercială
02 aug 2021
DOCTORUL CARE DĂ VIAȚĂ LAPTELUI ȘI-L TRANSFORMĂ-N CAȘCAVAL. Afacerea lui Gheorghe Guzun a ajuns peste hotare
02 aug 2021
NOILE TEHNOLOGII DE POST-RECOLTARE A FRUCTELOR AU TRECUT NISTRUL. Cine este fermierul care le aplică
02 aug 2021
ULTIMA LUNĂ DE VARĂ VINE CU GUST DE... FURTUNĂ. Prognoza meteo pentru următoarea săptămână
02 aug 2021

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ

Chiar și pe Lady Gaga!

FLORISTUL MOLDOVEAN CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. Chiar și pe Lady Gaga!

loading ...