FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

17 mai 2021
 
Satul Slobozia Mare, raionul Cahul. La o distanța de 160 de kilometri de Chișinău descoperi un loc plin de cai frumoși, gata oricând să te plimbe și să te refugiezi în sânul naturii, departe de forfota orașului. Şi asta datorită unei familii tinere care a revenit acasă după ani buni de muncă în străinătate. Soţii Lorina şi Artur Neagu, din pasiunea pentru hipism, au creat un centru de echitaţie, unde doritorii au posibilitatea să facă o plimbare pe cai pe malul Lacului Beleu – edenul peştilor, păsărilor şi al plantelor acvatice, transmite AGROMEDIA cu referire la trm.md.
 
Artur Neagu s-a născut şi a copilărit în satul Slobozia Mare din raionul Cahul. Fiind de mic înconjurat de cai, crescând, bărbatul a început să-şi dezvolte pasiunea pentru aceste animale nobile, dată uitării de ceva vreme.
 
 “Pasiunea pentru cai o am de copil mic, am moştenit-o cred că de când eram ca fiul meu. Tatăl meu mereu a avut cai şi am crescut printre ei până la 18 ani, până când a trebuit să plec de acasă. După asta am întrerupt activitatea mea cu caii, am trecut la cai putere, la motoare, la maşini. Şi după, am revenit iar la cai”, povesteşte Artur Neagu.
 
Starea de pandemie instituită în ţările europene a convins tânăra familie să revină la baştină, după mai mulți ani de străinîtate. Iar pentru a petrece frumos timpul în familie, Artur organiza soţiei sale plimbări cu caii în natură. Aşa a şi pornit aventura.
 
“Nu ne-am pus drept scop să facem din asta o afacere. Ideea a fost că vin de unde vin, din drumuri, de unde plec în străinătate, revin acasă să mă plimb cu calul, să mă relaxez. Şi aşa am unit pasiunea la mai mulţi băieţi.  Plecăm mai mulţi cu 4-5 cai. Plecăm pentru toată ziua, după aia venim, gătim ceva gustos, un miel, un peşte prăjit şi aşa trece weekendul”, spune antreprenorul.
 
O simplă pasiune pe care o avea Artur faţă de cai a devenit o afacere şi acum tânărul se pregăteşte de sezonul turistic.
 
“Lumea a început să aprecieze chestia asta cu caii şi au zis că vor şi ei să se plimbe. Prietenii, prietenii la prieteni şi aşa, să zicem, gluma s-a îngroşat. Acum ne pregătim pentru sezonul turistic”, menţionează Artur Neagu.
 
Soţii doresc să ofere atât adulţilor, cât şi copiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viaţă mai apropiat de cel al naturii, un spaţiu în care agitaţia şi neliniştea să fie înlocuite cu emoţii pozitive şi încredere în sine şi în viitor.
 
 
trm.md
 
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL

Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

loading ...