FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

17 mai 2021
 
Satul Slobozia Mare, raionul Cahul. La o distanța de 160 de kilometri de Chișinău descoperi un loc plin de cai frumoși, gata oricând să te plimbe și să te refugiezi în sânul naturii, departe de forfota orașului. Şi asta datorită unei familii tinere care a revenit acasă după ani buni de muncă în străinătate. Soţii Lorina şi Artur Neagu, din pasiunea pentru hipism, au creat un centru de echitaţie, unde doritorii au posibilitatea să facă o plimbare pe cai pe malul Lacului Beleu – edenul peştilor, păsărilor şi al plantelor acvatice, transmite AGROMEDIA cu referire la trm.md.
 
Artur Neagu s-a născut şi a copilărit în satul Slobozia Mare din raionul Cahul. Fiind de mic înconjurat de cai, crescând, bărbatul a început să-şi dezvolte pasiunea pentru aceste animale nobile, dată uitării de ceva vreme.
 
 “Pasiunea pentru cai o am de copil mic, am moştenit-o cred că de când eram ca fiul meu. Tatăl meu mereu a avut cai şi am crescut printre ei până la 18 ani, până când a trebuit să plec de acasă. După asta am întrerupt activitatea mea cu caii, am trecut la cai putere, la motoare, la maşini. Şi după, am revenit iar la cai”, povesteşte Artur Neagu.
 
Starea de pandemie instituită în ţările europene a convins tânăra familie să revină la baştină, după mai mulți ani de străinîtate. Iar pentru a petrece frumos timpul în familie, Artur organiza soţiei sale plimbări cu caii în natură. Aşa a şi pornit aventura.
 
“Nu ne-am pus drept scop să facem din asta o afacere. Ideea a fost că vin de unde vin, din drumuri, de unde plec în străinătate, revin acasă să mă plimb cu calul, să mă relaxez. Şi aşa am unit pasiunea la mai mulţi băieţi.  Plecăm mai mulţi cu 4-5 cai. Plecăm pentru toată ziua, după aia venim, gătim ceva gustos, un miel, un peşte prăjit şi aşa trece weekendul”, spune antreprenorul.
 
O simplă pasiune pe care o avea Artur faţă de cai a devenit o afacere şi acum tânărul se pregăteşte de sezonul turistic.
 
“Lumea a început să aprecieze chestia asta cu caii şi au zis că vor şi ei să se plimbe. Prietenii, prietenii la prieteni şi aşa, să zicem, gluma s-a îngroşat. Acum ne pregătim pentru sezonul turistic”, menţionează Artur Neagu.
 
Soţii doresc să ofere atât adulţilor, cât şi copiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viaţă mai apropiat de cel al naturii, un spaţiu în care agitaţia şi neliniştea să fie înlocuite cu emoţii pozitive şi încredere în sine şi în viitor.
 
 
trm.md
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL

Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

loading ...