FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

17 mai 2021
 
Satul Slobozia Mare, raionul Cahul. La o distanța de 160 de kilometri de Chișinău descoperi un loc plin de cai frumoși, gata oricând să te plimbe și să te refugiezi în sânul naturii, departe de forfota orașului. Şi asta datorită unei familii tinere care a revenit acasă după ani buni de muncă în străinătate. Soţii Lorina şi Artur Neagu, din pasiunea pentru hipism, au creat un centru de echitaţie, unde doritorii au posibilitatea să facă o plimbare pe cai pe malul Lacului Beleu – edenul peştilor, păsărilor şi al plantelor acvatice, transmite AGROMEDIA cu referire la trm.md.
 
Artur Neagu s-a născut şi a copilărit în satul Slobozia Mare din raionul Cahul. Fiind de mic înconjurat de cai, crescând, bărbatul a început să-şi dezvolte pasiunea pentru aceste animale nobile, dată uitării de ceva vreme.
 
 “Pasiunea pentru cai o am de copil mic, am moştenit-o cred că de când eram ca fiul meu. Tatăl meu mereu a avut cai şi am crescut printre ei până la 18 ani, până când a trebuit să plec de acasă. După asta am întrerupt activitatea mea cu caii, am trecut la cai putere, la motoare, la maşini. Şi după, am revenit iar la cai”, povesteşte Artur Neagu.
 
Starea de pandemie instituită în ţările europene a convins tânăra familie să revină la baştină, după mai mulți ani de străinîtate. Iar pentru a petrece frumos timpul în familie, Artur organiza soţiei sale plimbări cu caii în natură. Aşa a şi pornit aventura.
 
“Nu ne-am pus drept scop să facem din asta o afacere. Ideea a fost că vin de unde vin, din drumuri, de unde plec în străinătate, revin acasă să mă plimb cu calul, să mă relaxez. Şi aşa am unit pasiunea la mai mulţi băieţi.  Plecăm mai mulţi cu 4-5 cai. Plecăm pentru toată ziua, după aia venim, gătim ceva gustos, un miel, un peşte prăjit şi aşa trece weekendul”, spune antreprenorul.
 
O simplă pasiune pe care o avea Artur faţă de cai a devenit o afacere şi acum tânărul se pregăteşte de sezonul turistic.
 
“Lumea a început să aprecieze chestia asta cu caii şi au zis că vor şi ei să se plimbe. Prietenii, prietenii la prieteni şi aşa, să zicem, gluma s-a îngroşat. Acum ne pregătim pentru sezonul turistic”, menţionează Artur Neagu.
 
Soţii doresc să ofere atât adulţilor, cât şi copiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viaţă mai apropiat de cel al naturii, un spaţiu în care agitaţia şi neliniştea să fie înlocuite cu emoţii pozitive şi încredere în sine şi în viitor.
 
 
trm.md
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL

Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

FRUMOȘII NOBILI DE LA HERGHELIA DIN CAHUL. Famila Neagu a investit banii munciți în afară într-un centru de echitație

loading ...