GALERIA PREȚURILOR DE LA PIAȚA CENTRALĂ: BOSTĂNEII NU CEDEAZĂ POZIȚIA. Vezi cât costă azi legumele vechi și noi

29 jun 2021

Măi să fie! A apărut în vânzare pepenele galben, cel pe care noi îl numim “zămos” și e gata de atac! Un kilogram costă 25 de lei, dar se știe că delegația de arbitri-nutriționiști îl consideră fructul-minune pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Ajută la scăderea tensiunii areteriale, iar pe o asemenea vreme caniculară tot mai mulți consumatori din tribune se plâng de dureri de cap.
 
La Piața Centrală prețurile, ca și meciurile de fotbal, se schimbă în fiecare zi. Produsele care au stat până acum în banca de rezervă au ieșit în teren. Este vorba despre nou-apăruta coacăza roșie, vîndută la un preț de 40 lei per kg. Lotul se completează cu coacăza neagră, care s-a ivit la tribune însoțită de mesajul “Pentru tot ce e legat de cap” și costă 50 de lei.
 
Caisele din Cahul sunt 30 de lei, altele de prin alte echipe – cu 15 și 28 de lei. Zmeura jocă bine și prețul și-l ține – 30-45 lei/kg. Vișinele, ca niște suporteri veritabili, valorează 22 lei de kg, cireșele – 16 lei, fie că sunt roșii sau albe (mă rog, galbene).
 
Ceapa nouă e între 6 și 8 lei, roșiile – 20, morcovul -12, și – atenție! – cartofii de 40 de zile costă 8 și 10 lei. Diferența e în mărime și culoare. Ardeii moldovenești fac schimb de teren cu varza (7 lei/kg) și au un preț de 23 și 25 de lei. Usturoiul nostru bun pentru mujdei costă 45 și 60 de lei, castraveții au pierdut meciul și au ajuns la 6 lei, păstaia – 35 lei, iar vânăta – 25 de lei. Vreți și frunză de vie pentru sarmale? Perfect! 15 lei pentru 100 bucăți. Dacă le puneți cu sare și puțin borș acru, ați putea avea la iarnă un Crăciun de pomină.
 
Și numai bostăneii nu cedează pozițiile. Deja a doua săptămână la rând prețul pentru un kilogram este de 5 lei. Deci, dragă consumator, tu ești arbitrul propriilor bani și pofte, așa că tu decizi unde e offside și cine merită trimis… la ceaun.
 
Top știri

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

21 oct 2021

AVERTIZARE METEO: Cod Galben de vânt pe întreg teritoriul țării

21 oct 2021

ACORDUL PRIVIND CLIMATUL INVESTIȚIONAL – RATIFICAT. Se va consolida accesul produselor agroalimentare pe piața UE

20 oct 2021

ONU SUSȚINE DEZVOLTAREA SISTEMULUI ALIMENTAR DIN R.MOLDOVA

20 oct 2021

COMPANIA ”FRAȚII VAIPAN” – competitivă pe piața internațională datorită tehnologiilor moderne

20 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

GALERIA PREȚURILOR DE LA PIAȚA CENTRALĂ: BOSTĂNEII NU CEDEAZĂ POZIȚIA. Vezi cât costă azi legumele vechi și noi

GALERIA PREȚURILOR DE LA PIAȚA CENTRALĂ: BOSTĂNEII NU CEDEAZĂ POZIȚIA

Vezi cât costă azi legumele vechi și noi

GALERIA PREȚURILOR DE LA PIAȚA CENTRALĂ: BOSTĂNEII NU CEDEAZĂ POZIȚIA. Vezi cât costă azi legumele vechi și noi

loading ...