GEST DE CARITATE DE ZIUA OAMENILOR ÎN ETATE: O tonă de mere a ajuns la cantina Fundației de Binefacere „Casa Providenței”

01 oct 2021
De Ziua Internațională a persoanelor în etate, bătrânii de la Fundația de Binefacere „Casa Providenței” au avut parte de un gest plin de suflet din partea antreprenoarei Diana Crudu, care este și secretara Consiliului FNF. Împreună cu colegii, au adunat câte o mie de lei și au procurat o tonă de mere de la un agricultor din raionul Rezina, aflat în dificultate.
 
Solicitată de AGROMEDIA, Diana ne-a declarat că au achitat pentru mere cu tot cu transport cca 4 mii lei și le-au livrat direct bătrânilor de pe strada Muşatinilor 17 din Chișinău. Aici zilnic sunt serviți peste 100 de vârstnici, pentru care orice bucată de pâine e mai scumpă decât un lingou de aur.
 

„M-am dus la Piața Revenco, am întrebat cine are mere, am zis că voi cumpăra de la un necunoscut care are cea mai mare nevoie. Erau acolo mai mulți producători și am întrebat cine este în cea mai disperată situație. Alți colegi mi-au indicat agricultorul cu situația cea mai delicată, ne-am înțeles cu el, a adus, le-am descărcat, am achitat. Bătrânii mereu se bucură când merge cineva la ei.
 
M-am gândit că așa o să inspir și pe alții, că mai sunt case de bătrâni în R. Moldova și poate se mai adună 2-3 oameni și mai duc 2-3 tone în altă parte, mai ales că nu se știe cum vom fi noi și ce vom ajunge când vom fi bătrâni”, a spus Diana.
 
 
loading ...