GHERCIU LA ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „TVARDIȚA”: Antreprenorii din sudul țării identifică noi oportunități de dezvoltare

17 dec 2021

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a întreprins o vizită de lucru în Zona Economică Liberă „Tvardița”, recunoscută pentru ciclul complet de procesare a producției agricole și care utilizează în procesul de prelucrare doar materie primă autohtonă.
 
În scopul evaluării planurilor de afaceri și a sistemelor de prelucrare a producției agricole, dl Gherciu a mers la următoarele companii rezidente din ZEL: „Luxfarmol”, „Moldavskii Standart” și „Zolotoi Aist”.
 

„Îmbucurător este faptul că Zona Economică Liberă „Tvardița” dezvoltă un climat de afaceri favorabil în regiunea de sud a țării. Astfel, observăm că, antreprenorii sunt în proces de identificare a unor noi oportunități de dezvoltare a sectorului groindustrial, proiectează traiectorii de creștere a veniturilor, sunt preocupați de atragerea noilor investiții și de extindere a activităților companiilor. De asemenea, investițiile efectuate de antreprenori aduc un șir de beneficii sociale, fiind asigurați cu locuri de muncă peste 500 de cetățeni din regiune. Astfel, cu eforturi conjugate, autoritățile statului trebuie să ofere sprijin afacerilor autohtone, să motiveze antreprenorii să-și continue activitatea și să depășească provocările”, a menționat dl ministru.
 
 În cadrul discuțiilor, antreprenorii au subliniat că își doresc să sporească volumul de exporturi spre noi detsinații, să fie majorate investițiile în infrastructura economică și să fie consolidat dialogul dintre producătorii autohtoni și lanțurile comerciale naționale.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic

20 mai 2022

IRIGARE CU ÎNCĂLCARE. Începutul sezonului de irigare a culturilor agricole nu s-a lăsat fără abateri

20 mai 2022

SOIURILE DE NUCI TIMPURII PROMIT RECOLTĂ BUNĂ. Cu ce înlocuiesc fermierii îngrășămintele minerale tradiționale?

20 mai 2022

IMPORTANT! Noi condiții de export spre Turcia

20 mai 2022

TINERII FERMIERI – INTERESAȚI DE COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ

20 mai 2022

GHERCIU LA ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „TVARDIȚA”: Antreprenorii din sudul țării identifică noi oportunități de dezvoltare

GHERCIU LA ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „TVARDIȚA”: Antreprenorii din sudul țării identifică noi oportunități de dezvoltare

GHERCIU LA ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „TVARDIȚA”: Antreprenorii din sudul țării identifică noi oportunități de dezvoltare

loading ...