GHERCIU LA ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „TVARDIȚA”: Antreprenorii din sudul țării identifică noi oportunități de dezvoltare

17 dec 2021

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a întreprins o vizită de lucru în Zona Economică Liberă „Tvardița”, recunoscută pentru ciclul complet de procesare a producției agricole și care utilizează în procesul de prelucrare doar materie primă autohtonă.
 
În scopul evaluării planurilor de afaceri și a sistemelor de prelucrare a producției agricole, dl Gherciu a mers la următoarele companii rezidente din ZEL: „Luxfarmol”, „Moldavskii Standart” și „Zolotoi Aist”.
 

„Îmbucurător este faptul că Zona Economică Liberă „Tvardița” dezvoltă un climat de afaceri favorabil în regiunea de sud a țării. Astfel, observăm că, antreprenorii sunt în proces de identificare a unor noi oportunități de dezvoltare a sectorului groindustrial, proiectează traiectorii de creștere a veniturilor, sunt preocupați de atragerea noilor investiții și de extindere a activităților companiilor. De asemenea, investițiile efectuate de antreprenori aduc un șir de beneficii sociale, fiind asigurați cu locuri de muncă peste 500 de cetățeni din regiune. Astfel, cu eforturi conjugate, autoritățile statului trebuie să ofere sprijin afacerilor autohtone, să motiveze antreprenorii să-și continue activitatea și să depășească provocările”, a menționat dl ministru.
 
 În cadrul discuțiilor, antreprenorii au subliniat că își doresc să sporească volumul de exporturi spre noi detsinații, să fie majorate investițiile în infrastructura economică și să fie consolidat dialogul dintre producătorii autohtoni și lanțurile comerciale naționale.
loading ...