GRÂU PE ÎMPRUMUT. Când vor trebui agenții economici, care au solicitat, grâu, să restituie datoria

09 mar 2021

Peste 20.000 de tone de grâu alimentar din rezervele de stat vor fi împrumutate agenţilor economici. Eliberarea grâului se va efectua în bază de contract, cu prezentarea unei garanţii bancare sau financiare, al cărei cuantum va asigura reîntregirea stocurilor eliberate.
 
Un proiect de hotărâre a Guvernului, publicat pentru consultări publice, autorizează Agenţia Rezerve Materiale, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, pentru acordarea împrumutului.
 
În proiect se menționează că, reieșind din cantitatea generală a stocului intangibil de grâu alimentar, păstrat în rezervele de stat şi a Planului de împrospătare a bunurilor materiale din rezervele de stat pentru anul curent, urmează a fi împrospătată cantitatea de 20.  787 tone de grâu alimentar, roada anului 2017.
 
Cantitatea de grâu alimentar urmează să fie eliberată din rezervele de stat agenţilor economici solicitanți, prioritar fiind selectați producătorii de făină, pâine şi produse de panificaţie, care asigură necesităţile populaţiei şi menţinerea stabilităţii sociale din ţară.
 
Un demers privind împrumutul grâului din rezervele de stat în vederea susținerii sectorului zootehnic, afectat de seceta din anul 2020, a fost înaintat de către asociațiile producătorilor de carne și produse lactate, cu garanția restituirii acestuia de către beneficiari din roada anului 2021. Identificarea beneficiarilor finali de grâu alimentar este pusă în sarcina Agenției Rezerve Materiale.
 
Potrivit proiectului, restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele de stat se va efectua din roada anului curent, în aceeași cantitate şi de aceeaşi calitate, până pe 1 octombrie 2021.
 

Sursa: ipn.md

GRÂU PE ÎMPRUMUT. Când vor trebui agenții economici, care au solicitat, grâu, să restituie datoria

GRÂU PE ÎMPRUMUT

Când vor trebui agenții economici, care au solicitat, grâu, să restituie datoria

GRÂU PE ÎMPRUMUT. Când vor trebui agenții economici, care au solicitat, grâu, să restituie datoria

loading ...