GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședință de Guvern hotărârea care stabilește lista produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt, ce urmează a fi expuse în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.
 
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a subliniat că lista produselor a fost identificată în baza solicitărilor mediului de afaceri, asociațiilor de profil, dar și conform criteriului de producție cu asigurare pe deplin a necesităților pieței interne.
 
“Oferirea accesului produselor autohtone pe rafturile unităților de comerț va stimula valorificarea acestora cu înregistrarea veniturilor. Asta presupune și majorarea surselor de venit la bugetele locale și cel national. Astfel vom spori dezvoltarea sistemului de marketing în întreprinderile agricole mici și mijlocii, vom dezvolta concurența sănătoasă, bazată pe principiile de asigurare a calității, inofensivității. , precum și pe determinarea aspectului comercial al produselor”
, a spus Perju.
 
Lista completată și actualizată conține 129 de poziții tarifare: fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă și procesată, produse de brutărie, produse de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse congelate etc. Totodată, lista produselor conține un compartiment “perioada recomandată”, care se referă la fructele și legumele de sezon, fiind un reper de orientare.
 
În aceeași ordine de idei, ministrul a adăugat că în funcție de specie și soi, comerciantul va indica, în contractul cu producătorul agricol (furnizorul), perioada concretă, periodicitatea, cantitatea pentru livrarea produsului. În cazul produselor la care nu este indicată perioada de referință, acestea urmează a fi comercializate pe parcursul întregului an.  
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic

20 mai 2022

IRIGARE CU ÎNCĂLCARE. Începutul sezonului de irigare a culturilor agricole nu s-a lăsat fără abateri

20 mai 2022

SOIURILE DE NUCI TIMPURII PROMIT RECOLTĂ BUNĂ. Cu ce înlocuiesc fermierii îngrășămintele minerale tradiționale?

20 mai 2022

IMPORTANT! Noi condiții de export spre Turcia

20 mai 2022

TINERII FERMIERI – INTERESAȚI DE COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ

20 mai 2022

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale

Câte din ele se conțin în lista aprobată

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

loading ...