GUVERNUL A DEMISIONAT: Gavrilița și-a anunțat plecarea. Maia Sandu: voi desemna un alt candidat la funcția de prim-ministru

10 feb 2023
Primi-ministra, Natalia Gavrilița, și-a dat demisia. Aceasta a anunțat că pleacă de la Guvern în cadrul unei conferințe de presă, susținută după o ședință cu miniștrii convocată la Președinție de către Maia Sandu.

Gavrilița a chemat cetățenii să rămână uniți și solidari și să transforme Moldova „într-o țară europeană cu o democrație și valori de neclintit”.

La scurt timp, președinta, Maia Sandu a anunțat că a luat act de demisia prim-ministrei, Natalia Gavrilița și, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare, va desemna un alt candidat la funcția de prim-ministru.

Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment, a scris Maia Sandu.

Și Igor Grosu, președintele PAS, a venit cu un mesaj după anunțul Nataliei Gavrilița:

Echipa Partidului Acțiune și Solidaritate îi mulțumește doamnei Prim-ministre pentru dedicație și efort. În ultimul an, țara noastră s-a confruntat cu mai multe crize fără precedent, cu amenințări de ordin economic, social, energetic și chiar existențiale. În pofida gravității provocărilor, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție, cu muncă dedicată.

Fracțiunea PAS sprijină și va asigura formarea unui nou Guvern care se va concentra pe provocările de securitate și dezvoltare economică.

Odată cu demisia prim-ministrului, demisionează toți miniștrii. Ulterior, potrivit procedurii legale, președintele țării începe consultări cu fracțiunile parlamentare, în urma cărora va veni cu o nouă candidatură la funcția de prim-ministru. Premierul desemnat, are la dispozitie 14 zile pentru a forma cabinetul și a elabora planul de guvernare, care ulterior să fie aprobate în parlament.  

Se vor regăsi actualii miniștri în următorul guvern urmează să vedem.
loading ...