HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

15 jun 2021

Afacerea familiei Erhan din satul Dobrogea, Sângerei a înflorit. La propriu. Cele peste 90 de specii de trandafiri plantați pe o suprafață de aproape un hectar s-au unit într-o horă a petalelor și au transformat câmpul într-un vis multicolor. Portalul nostru, care v-a povestit în premieră despre Edenul de lângă Bălți vă anunță că la Târgul “Cămara Fest” din 19 și 20 iunie din Parcul “Alunelul”, eveniment realizat în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor și Pretura sectorului Buiucani, Ina Erhan va “decora” spațiul destinat producătorilor cu trandafiri înfloriți și pregătiți pentru a fi sădiți de alți iubitori de florile supranumite simbolul dragostei.
 
“Trandafirii înfloresc, se aplică anumite lucrări tehnologice. Trei parcele, în total 20 mii! Înfloresc toți odată, ca într-o horă. Unii au butonașe, alții s-au desfăcut deja și își arată petalele. La ediția târgului din 5 și 6 iunie am mers cu flori anuale, ei nu erau încă înfloriți. Dar la cea din 19 și 20 iunie voi participa doar cu trandafiri. Îi vom vinde cu rădăcină goală, în vase cu apă, ca să se mențină și să aibă un aspect frumos.
 

Florarii știu că ei pot fi plantați și vara, așa că le taie florile din scurt și îi sădesc în pământ. În jurul lor fac mușuroi de țărână ca să nu se deshidrateze. Cei care îi vor procura, vor trebui să îi mențină umezi până se vor prinde. Timp de o săptămână-două și vor apărea primele frunzulițe”, ne-a împărtășit bucuria antreprenoarea.
 
“Dacă în anii precedenți vindeam vara, ultimii ani, din cauza temperaturilor înalte, am renunțat la această tradiție. Anul trecut clienții fideli însă au achiziționat marfă de la noi. Trandafirii s-au prins și dacă au rămas în viață pe seceta din 2020, în acest an bogat în ploi suntem mult mai optimiști”, a mai adăugat producătoarea.
 
Pentru familia Erhan, cultivarea florilor este singura sursă de venit.“Nu prea ai cum fugi la alte munci, pentru că trebuie să le reușim pe ale noastre. Trandafirii necesită îngrijiri speciale și trebuie să știți că nu toate soiurile se împacă între ele. Unii trebuie plantați la o distanță de 30 cm unul de altul, alții – la 3, 5 m, așa ca să nu se certe și să aibă spațiu să crească și să respire. Soțul are grijă să taie ramurile care cresc și încurcă la dezvoltarea florii, iar părinții și prietenii ne ajută când e timpul prășitului”, ne-a spus Ina Erhan și ne-a invitat în acest weekend la taraba decupată din hora de la Dobrogea.

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA

La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

loading ...