HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

15 jun 2021

Afacerea familiei Erhan din satul Dobrogea, Sângerei a înflorit. La propriu. Cele peste 90 de specii de trandafiri plantați pe o suprafață de aproape un hectar s-au unit într-o horă a petalelor și au transformat câmpul într-un vis multicolor. Portalul nostru, care v-a povestit în premieră despre Edenul de lângă Bălți vă anunță că la Târgul “Cămara Fest” din 19 și 20 iunie din Parcul “Alunelul”, eveniment realizat în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor și Pretura sectorului Buiucani, Ina Erhan va “decora” spațiul destinat producătorilor cu trandafiri înfloriți și pregătiți pentru a fi sădiți de alți iubitori de florile supranumite simbolul dragostei.
 
“Trandafirii înfloresc, se aplică anumite lucrări tehnologice. Trei parcele, în total 20 mii! Înfloresc toți odată, ca într-o horă. Unii au butonașe, alții s-au desfăcut deja și își arată petalele. La ediția târgului din 5 și 6 iunie am mers cu flori anuale, ei nu erau încă înfloriți. Dar la cea din 19 și 20 iunie voi participa doar cu trandafiri. Îi vom vinde cu rădăcină goală, în vase cu apă, ca să se mențină și să aibă un aspect frumos.
 

Florarii știu că ei pot fi plantați și vara, așa că le taie florile din scurt și îi sădesc în pământ. În jurul lor fac mușuroi de țărână ca să nu se deshidrateze. Cei care îi vor procura, vor trebui să îi mențină umezi până se vor prinde. Timp de o săptămână-două și vor apărea primele frunzulițe”, ne-a împărtășit bucuria antreprenoarea.
 
“Dacă în anii precedenți vindeam vara, ultimii ani, din cauza temperaturilor înalte, am renunțat la această tradiție. Anul trecut clienții fideli însă au achiziționat marfă de la noi. Trandafirii s-au prins și dacă au rămas în viață pe seceta din 2020, în acest an bogat în ploi suntem mult mai optimiști”, a mai adăugat producătoarea.
 
Pentru familia Erhan, cultivarea florilor este singura sursă de venit.“Nu prea ai cum fugi la alte munci, pentru că trebuie să le reușim pe ale noastre. Trandafirii necesită îngrijiri speciale și trebuie să știți că nu toate soiurile se împacă între ele. Unii trebuie plantați la o distanță de 30 cm unul de altul, alții – la 3, 5 m, așa ca să nu se certe și să aibă spațiu să crească și să respire. Soțul are grijă să taie ramurile care cresc și încurcă la dezvoltarea florii, iar părinții și prietenii ne ajută când e timpul prășitului”, ne-a spus Ina Erhan și ne-a invitat în acest weekend la taraba decupată din hora de la Dobrogea.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

FERMIERII DIN REGIUNEA DE SUD A ȚĂRII au dezbătut Strategia națională de dezvoltare agricolă

25 jan 2022

SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

25 jan 2022

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA

La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

HORA TRANDAFIRILOR DE LA DOBROGEA. La târgul din acest weekend, antreprenoarea Ina Erhan vine cu cea mai frumoasă marfă

loading ...