I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

27 aug 2021
Un gospodar din satul Frasin, raionul Dondușeni s-a trezit astăzi dimineață cu două hectare de livadă tăiată. Sute de copaci au fost tăiați de lângă pământ, iar alții, mai tineri, au fost rupți. Proprietarul livezii este disperat, mai ales că este a doua oară când cineva își bate joc de munca lui. El a chemat poliția și speră ca făptașii să fie găsiți, anunță AGROMEDIA cu referire la jurnal.md.

„Cu o lună în urmă, cineva mi-a tăiat livada - în jur de o mie de copaci și am sădit iar pomi. A trecut o lună și iar au tăiat-o. Și au început și altă livadă care are vreo trei ani, acolo a tăiat cu fierăstrăul” , ne spune Andrei Sânger, proprietarul livezii. Prima data când i-au tăiat livada de meri nu s-a adresat la poliție, crezând că a fost un simplu act de vandalism care nu se va mai repeta. Acum a înțeles că cineva pur și simplu își bate joc de munca lui.

Nu am conflicte absolut cu nimeni, poate conflict de interese poate să fie, dar nu știu de ce ar fi, pentru că muncesc și fac banii din munca mea”, spune agricultorul. Gospodarul este disperat și încearcă să salveze pomii care nu au fost deteriorați în totalitate. Primarul localității ne-a spus că nu este prima dată când livada unui gospodar din localitate este tăiată, dar spune că nu el este cel care ar trebui să prindă făptașii.

„Toate organele de drept trebuie să se ocupe de asta. E clar lucru că nu au venit extratereștrii și au tăiat, au venit oamenii, sunt urme de oameni. Prima dată s-a depistat o singură urmă, de data asta două urme, două mărimi diferite, eu cred că poliția are toate pârghiile să-i depisteze”, spune primarul de Frasin, Anatol Bojenco.

Ofițerul de poliție care a mers la fața locului și a documentat cazul ne-a relatat că a transmis materialele cu toate detaliile sectoristului. Primarul ne-a anunțat însă că în sat nu este sectorist, funcția fiind vacantă. Cei de la Serviciul de presă al Inspectoratului de poliție Dondușeni ne-au comunicat că acest caz a fost înregistrat, urmând a fi investigate toate circumstanțele.

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ

S-a întâmplat la Dondușeni

Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

loading ...