I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

27 aug 2021
Un gospodar din satul Frasin, raionul Dondușeni s-a trezit astăzi dimineață cu două hectare de livadă tăiată. Sute de copaci au fost tăiați de lângă pământ, iar alții, mai tineri, au fost rupți. Proprietarul livezii este disperat, mai ales că este a doua oară când cineva își bate joc de munca lui. El a chemat poliția și speră ca făptașii să fie găsiți, anunță AGROMEDIA cu referire la jurnal.md.

„Cu o lună în urmă, cineva mi-a tăiat livada - în jur de o mie de copaci și am sădit iar pomi. A trecut o lună și iar au tăiat-o. Și au început și altă livadă care are vreo trei ani, acolo a tăiat cu fierăstrăul” , ne spune Andrei Sânger, proprietarul livezii. Prima data când i-au tăiat livada de meri nu s-a adresat la poliție, crezând că a fost un simplu act de vandalism care nu se va mai repeta. Acum a înțeles că cineva pur și simplu își bate joc de munca lui.

Nu am conflicte absolut cu nimeni, poate conflict de interese poate să fie, dar nu știu de ce ar fi, pentru că muncesc și fac banii din munca mea”, spune agricultorul. Gospodarul este disperat și încearcă să salveze pomii care nu au fost deteriorați în totalitate. Primarul localității ne-a spus că nu este prima dată când livada unui gospodar din localitate este tăiată, dar spune că nu el este cel care ar trebui să prindă făptașii.

„Toate organele de drept trebuie să se ocupe de asta. E clar lucru că nu au venit extratereștrii și au tăiat, au venit oamenii, sunt urme de oameni. Prima dată s-a depistat o singură urmă, de data asta două urme, două mărimi diferite, eu cred că poliția are toate pârghiile să-i depisteze”, spune primarul de Frasin, Anatol Bojenco.

Ofițerul de poliție care a mers la fața locului și a documentat cazul ne-a relatat că a transmis materialele cu toate detaliile sectoristului. Primarul ne-a anunțat însă că în sat nu este sectorist, funcția fiind vacantă. Cei de la Serviciul de presă al Inspectoratului de poliție Dondușeni ne-au comunicat că acest caz a fost înregistrat, urmând a fi investigate toate circumstanțele.

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ

S-a întâmplat la Dondușeni

Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

I-AU TĂIAT DOUĂ HECTARE DE LIVADĂ. S-a întâmplat la Dondușeni. Ce spune fermierul și ce a comentat poliția

loading ...