IARNA NU SE PREA GRĂBEȘTE. Află ziua și regiunea în care va ninge în această săptămână

06 dec 2021

Pentru săptămâna 6 -12 decembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță vreme instabilă, precipitații sub formă de ploi, lapoviță și chiar ninsori.
 
Astfel, în centrul țării, sinopticienii prognozează pentru azi temperaturi de +10°C, cer noros și ploi. Marți avem +5°C și lapoviță slabă, miercuri va fi cea mai rece zi din această săptămână, cu maxime de până la +1°C și ploi. Începând de joi, se vor înregistra temperaturi în ascensiune, astfel că de la +4°C vom ajunge la +8°C sâmbătă și +11°C duminică.
 
Tabloul meteorologic din regiunea de nord diferă însă și următoarele șapte zile încep cu ploi și maxime de +7°C. Marți ninge, mercurul termometrelor va coborî până la +2°C și se va menține la fel și miercuri, în timp ce în orele de noapte se vor înregistra 0...-5°C. Joi avem +1°C, vineri - +3°C, iar pentru sâmbătă și duminică sunt prognozate +5°C.
 
Raioanele de sud încă nu intră definitiv în vâltoare iernii. Aici, SHS anunță pentru azi maxime de +12°C, marți se vor înregistra +7°C și ploi, miercuri va fi mai frig și temperaturi de +3°C. De la mijlocul săptămânii mercurul din termometre începe să oscileze și va indica maxime cuprinse între +6°C și +10°C, în weekend. Joi va fi cea mai rece noapte, cu -3°C.
 
Tradiţia spune că în decembrie oameniii au grijă de gospodărie, animale, starea grădinilor şi a câmpurilor. Fetele nemăritate se spală cu prima nea ca să fie frumoase şi drăgăstoase. Dacă începutul lunii este geros, aşa va fi zece săptămâni. Tot tradiţia spune că o iarnă geroasă înseamnă că vara va fi călduroasă, iar dacă va fi zăpadă, anul care va veni va fi roditor.
 
 
loading ...